×

Gratis studiedag 'Brave new meat products' in Gent

Vrijdag 10 januari 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De Onderzoeksgroep voor Technologie en Kwaliteit van Dierlijke Producten houdt op donderdag 30 januari een gratis studiedag voor de vleesverwerkende industrie en hun toeleveranciers bij de KU Leuven Technologiecampus Gent (foto). De studiedag omvat twee thema's: 'Meat products today' en 'Meat products tomorrow'.

Meat products today
Hoe kunnen we de kwaliteit van traditionele vleeswaren sturen door intelligente keuze van grondstoffen en ingrediënten? In het bijzonder worden de resultaten van het TETRA project 'Func-I-Meat' toegelicht. In dit project werden functionele ingrediënten zoals gommen, zetmelen, eiwitten en vezels gescreend op hun intrinsieke eigenschappen en hun toepassingspotentieel in vleeswaren.
 
Meat products tomorrow
Wat zijn de trends voor morgen? Vegan burgers? Insectenburgers? Kweekvlees? Wij zoeken het voor u uit, met onze immer kritische blik!

Programma
Het programma duurt van 13.15 tot 17.00 uur en bestaat onder meer uit een presentatie over de invloed van grondstoffen en procesvoering op de structuur van kookworst, over vleesalternatieven en vleesanalogen, de toepassing van insecten in hybride vleeswaren en het kweken van spierweefsel. Aansluitend aan het officiële programma is een receptie met de mogelijkheid tot een rondleiding in de faciliteiten van de onderzoeksgroep.
De studiedag vindt plaats bij de KU Leuven Technologiecampus Gent (lokaal L226), Gebroeders De Smetstraat 1 in Gent. Het event is gratis te bezoeken, maar inschrijven is verplicht. Dit kan tot en met 24 januari via deze link.