×

Hans Huijbers vertrekt als voorzitter ZLTO

Maandag 08 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Na ruim negen jaar vindt Hans Huijbers het een geschikt moment om ZLTO met een gerust hart over te dragen aan een nieuwe bestuurder. Hij neemt medio voorjaar 2019 afscheid als voorzitter van het bestuur van ZLTO. De werving voor zijn opvolger start dit weekend. Dit betekent dat er volgend voorjaar een nieuw duo aan de slag gaat bij ZLTO, want binnenkort wordt ook bekend wie de nieuwe directeur van ZLTO wordt.

De land- en tuinbouw staat voor grote uitdagingen en dat vraagt ook om voortdurende vernieuwing binnen ZLTO. Dat betekent ook nieuw leiderschap voor het verder brengen van de visie 'Boeren hebben een oplossing'. ZLTO staat voor een organisatie die schouder aan schouder met de boer laat zien wat de relevantie van deze sector is en kan zijn voor de maatschappij.
ZLTO start de zoektocht naar een opvolger, een nieuwe voorzitter van het bestuur. Hans Huijbers vertrekt naar verwachting in het voorjaar van 2019. Hij kiest ervoor om na zijn afscheid zijn energie weer te richten op zijn melkveebedrijf.

Gerard Nabuurs niet herkiesbaar
Daarnaast stelt ZLTO-bestuurder Gerard Nabuurs zich niet herkiesbaar voor een nieuwe termijn in verband met ontwikkelingen op zijn eigen bedrijf. Voor zijn opvolging in het bestuur wordt ook een procedure gestart