×

Vivera lanceert Veggie Quarter Pounder

Donderdag 11 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vivera heeft medio oktober in de Britse retail de Veggie Quarter Pounder gelanceerd. Tijdens de afsluiting van de Foodvalley Summit Proteins of the Future in Ede heeft commercieel directeur Gert Jan Gombert van Vivera woensdagmiddag het nieuwe product aangeboden aan enkele voortrekkers in de eiwittransitie.
 
Isabel Boerdam, intiatiefnemer van de Week Zonder Vlees en Jeroen Willemsen, verbonden aan het bedrijvennetwerk The Protein Cluster en tevens dagvoorzitter van de Summit, waren beiden positief over het nieuwe product.  Ook de deelnemers aan de Summit konden de in Nederland nog niet verkrijgbare nieuwe Veggie Quarter Pounder beoordelen op smaak, geur, textuur en mondgevoel. De burger was bereid door chef en manager van topsportrestaurant Papendal Erik te Velthuis, die de deelnemers ook door diverse andere bedrijven ontwikkelde innovatieve plantaardige eiwitproducten voorschotelde. Ook Jeroen Willemsen ziet die versnelde groei nu al: “De belangstelling van bedrijven en kennisinstellingen is enorm. Vandaag is opnieuw het bewijs geleverd dat de eiwittransitie zich in een stroomversnelling bevindt. Bedrijven zijn bezig met opschalen en maken winst met plantenvlees.”
De Veggie Quarter Pounder is volledig plantaardig en dus geschikt voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten. De burger is rijk aan eiwit en is een bron van voedingsvezels, ijzer en vitamine B12. Volgens Vivera is de Veggie Quarter Pounder nauwelijks te onderscheiden van de beroemde Aberdeen Angus beef burger. Vivera introduceerde eerder dit jaar al een plantaardige biefstuk, eerst in Groot-Brittannië en kort daarna ook in Nederland.