×

Plantaardige bavette wint allround award op Horecava 2023

Maandag 09 januari 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De plantaardige bavette van Redefine Meat is tijdens Horecava 2023 uitgroepen als allround winnaar van de Horecava Innovation Award. De jury was enthousiast over deze, op wetenschap gebaseerde, vleesvervanger. “Deze inzending laat zien dat je door middel van omdenken ook mee kan gaan in de huidige ontwikkelingen op het gebied van plantbased producten zonder op ‘hol’ te slaan”, aldus de vakjury.
 
Redefine Meat won in de categorie ‘Food & Beverage’ met het product 'Redefine Runder Bavette' en legde eveneens beslag op de allround award. Redefine Meat gebruikt voor hun vleesproducten technologie in plaats van dieren. “Zij noemen dit New-Meat, omdat het dezelfde smaak, textuur, mondgevoel en veelzijdigheid heeft als dierlijk vlees, maar dan 100% plantaardig is. Zij ontwikkelen hun producten aan de hand van een diepgaande studie naar de aspecten van vlees.”
 
Andere beleving
Het vlees is gemaakt in samenwerking met toonaangevende vleesexperts, slagers, en chef-koks in de wereld om zo hun klanten de ultieme vleeservaring te bieden. De bavette is naar eigen zeggen een sappig, plantaardig stuk vlees, perfect om te grillen of te bakken, waardoor zowel veganisten als vleesliefhebbers kunnen genieten van vlees, zonder concessies te doen aan smaak of duurzaamheid. “Het geeft je een andere beleving van vlees die het origineel goed benadert. Hetgeen ook in de tenaamstelling tot zijn recht komt. Het is een kwalitatief goed product dat goed valt. Zowel visueel als smaaktechnisch.”