×

'Elke aanbestedingsronde moet ook aan DJM gedacht worden'

Woensdag 11 mei 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
DJM Foodprocessing is toe aan een volgende stap. De machinebouwer in Elburg gaat zich verder toespitsen op de ontwikkeling van eigen machines voor snackfabrikanten en de eiwitverwerkende industrie, met de VacForm als fysiek uithangbord van de expertise die DJM onderscheidend maakt van concurrerende merken. “Streven is om de komende jaren nadrukkelijker een positie op te bouwen in onze thuismarkt en omringende landen. Dankzij de overname door Reiser en de samenwerking met Vemag en Seydelmann kunnen we ons immers nog beter profileren als aanbieder van totaaloplossingen”, stelt Managing Director Eric Voogt van DJM Foodprocessing.
 
De overname van DJM Foodprocessing door het Amerikaanse Reiser heeft de mogelijkheden van de machinebouwer enorm laten toenemen. Voogt: “We merken we nu al een mooie groei in de Verenigde Staten, dus het is nu vooral belangrijk om de mogelijkheden die wij foodproducenten dichterbij huis te bieden hebben, nadrukkelijk onder de aandacht gaan brengen. Zodoende gaan we eerst terug naar de basis, door onze eigen productgroepen verder te optimaliseren en onze klanten te wijzen op de synergievoordelen die de nauwe samenwerking met de andere Reiser-telgen Vemag en Seydelmann kunnen opleveren.”
 
De productie van de plantaardige producten bij Beyond Meat in Zoeterwoude is volgens Area Sales Manager Henk Flier ‘een schoolvoorbeeld van synergie’. “We hebben daar met onze partners een prachtige lijn neergezet, die ook de deuren heeft geopend bij andere producenten. Het zijn successen die je met elkaar viert en kunt delen. Er is veel concurrentie op het gebied van turnkeyprojecten, omdat er ook bedrijven zijn die alles vanuit één naam kunnen aanbieden. Maar door de overname door Reiser en de synergie met de andere merken binnen de groep, kunnen wij vanuit een drie-eenheid hetzelfde bieden. We zijn allemaal familie binnen Reiser, al opereert elk bedrijf zelfstandig”, onderstreept Flier.
 
“Het is voor iedereen ook even wennen natuurlijk, want de mensen die onze machines promoten zijn in principe dezelfde mensen waarbij we vóór de overname door Reiser nog op de tenen dansten. Corona heeft ervoor gezorgd dat het hele familiedenken zich nog in de beginfase bevindt. Het liefst waren we al twee jaar verder geweest. Pas sinds het Food Trend Event dat we eind vorig jaar hebben gehouden, zijn snackfabrikanten en eiwitverwerkers er beter bekend mee dat wij óók totaaloplossingen kunnen bieden.”

Lees HIER de volledige coverstory over DJM Foodprocessing in de laatste uitgave (IFFA-special) van vaktijdschrift Meat & Co.