×

Interroll presenteert nieuwe moderne transportmodule

Donderdag 12 mei 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Met de marktintroductie van de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) is de Zwitserse machinebouwer Interroll Fördertechnik erin geslaagd om de automatiseringsprocessen binnen de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maken. Het doel van deze baanbrekende, innovatieve oplossing was om de hoeveelheid vleesdeeltjes in de goederenstroom en de kiembelasting aanzienlijk te verminderen. Wat zit er achter deze productinnovatie?
 
Interroll – als marktleider op het gebied van foodtechnologie – is al jaren bezig met het verbeteren van de voedselveiligheid en voedselvoorziening over de gehele wereld. De ultramoderne compacte trommelmotoren van het bedrijf, die voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen, worden gebruikt door toonaangevende wereldwijde voedingsbedrijven en gerenommeerde systeemintegrators. Ze zorgen ervoor dat geautomatiseerde material handling-oplossingen niet alleen efficiënt werken en energie besparen, maar ook voldoen aan de hoogst mogelijke hygiënenormen, zoals die zijn vastgelegd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), de Europese Unie (EU) en de European Hygienic Engineering en Ontwerpgroep (EHEDG). Interroll zet zijn technologisch leiderschap en jarenlange expertise in deze enorme markt in om verdere innovaties te ontwikkelen.
 
De nieuwe UHT is ontwikkeld na uitgebreide enquêtes onder internationale klanten en gebruikers in de voedingsmiddelenindustrie. Het doel was niet om innovatieve producten te ontwikkelen omwille van innovatie, maar om concrete problemen van gebruikers op te lossen en nieuwe wegen in te slaan en zo maximale toegevoegde waarde voor klanten te creëren en hen te helpen hun zakelijke doelen te bereiken. Met de UHT hebben ingenieurs van Interroll Innovation GmbH een innovatieve, disruptieve oplossing ontworpen die een centrale processtap uitvoert bij de verwerking van kippenvlees op een aanzienlijk hygiënischer manier, en zo bijdraagt ​​aan een langere houdbaarheid van kippenvleesproducten.

Lees HIER het volledige artikel over Interroll Fördertechnik in de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co.