×

Flanders' FOOD houdt seminar 'Meat the challenge'

Maandag 10 augustus 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Flanders’ FOOD houdt op dinsdag 8 september het event ‘Meat the challenge’ in Lokeren. Hoe breng je best een innovatief product op de markt als vleesproducent? Hoe kun je vooroordelen counteren? Hoe de kennis van de consument over je product vergroten? Samen met Fenavian nodigt Flanders’ FOOD om te komen luisteren naar en leren uit dit communicatief onderzoek.
 
Beyond the Balance (voormiddag)
Rond vleesproducten heersen wat vooroordelen. Is meer informeren echt meer weten? Meten is sowieso weten, daarom vergelijken we de perceptie van de 100% rundsburger tegenover deze van de Beyond Burger op aspecten als duurzaamheid, gezondheid et cetera. Tot slot wordt ook eens gekeken of je niet zelf met vooroordelen start bij het lanceren van je marketingcampagne en hoe je best kan communiceren over gezondheidsaspecten. “Vooroordelen zijn geweldig. Zo kan ik meningen vormen zonder na te hoeven denken.” (quote: E.B. White)
 
To meat or not to meat (namiddag)
Hoe breng je als vleesproducent best een nieuw vegetarisch product op de markt? Of hoe kan je met aspecten als polarisering en gevoelsbeleving omgaan bij reclame voor vlees? Dit zijn de centrale onderzoeksvragen van de case ‘To meat or not to meat’. Er wordt dieper ingegaan op deze kennis door de experten en verder tijdens de sessie wordt ze ook praktisch toegepast. Verder ontstaat er uit dit project het ‘meat advisory panel’ waarin experten worden samengebracht en wetenschappelijke informatie wordt gebundeld.
 
“We hopen dit event fysiek te laten doorgaan en zullen ons houden aan de geldende (Covid 19) regels van het moment. Indien dit toch niet mogelijk is zullen wij ervoor zorgen dat dit event online kan doorgaan”, aldus de organisatie.
 
‘Meat the challenge’ is op dinsdag 8 september van 09.30 tot 17.30 uur in het Biznis Hotel in Lokeren. Aan dit seminar zijn kosten verbonden. Meer informatie en inschrijving via www.flandersfood.com