×

Nieuwe uitgave vaktijdschrift Meat&Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 11 maart 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe editie van vaktijdschrift Meat&Co. Deze uitgave staat voor het overgrote deel in het teken van Anuga FoodTec. De coverstory komt ditmaal voor rekening van Weber Food Technology. De subcover gaat over Spako Food Machinery. Verder leest u in deze Meat&Co uitgebreide verhalen over MK-Gilze, ULMA Packaging en Heat and Control. Plus een casestudy over IB Food-Machines en een interview met Frédéric Leroy, één van de initatiefnemers van The Dublin Declaration.

“Alle relevante wetenschappelijke feiten en expertise moeten dan aan bod kunnen komen in het publiek debat over vee, vlees en klimaat. Ook wat ideologisch niet welkom is”, onderstreept Frédéric Leroy, een van de wetenschappers die in 2022 het initiatief nam tot The Dublin Declaration, in een uitgebreid interview met Meat&Co.
 
Voorbeschouwing Anuga FoodTec 2024
Anuga FoodTec wil een doorkijkje geven van hoe de foodindustrie er over tien tot vijftien jaar uitziet. “Als iedere oplossing die op onze beurs wordt gepresenteerd tien procent bijdraagt aan alle klimaatdoelen, dan is dat een bevestiging dat de foodsector op de goede weg is”, vertelt beursdirecteur Matthias Schlüter.
 
Subcover: Spako Food Machinery
“Spako heeft een bekende naam in de Nederlandse en Vlaamse vleesindustrie, maar onze deelname aan Anuga FoodTec is echt bedoeld om de foodsector breed aan te vliegen met machines en maatwerkoplossingen”, vertelt commercieel manager Bram Seelen van Spako Food Machinery. 
 
Coverstory: Weber Food Technology
Vanwege een capaciteitsuitbreiding bij een internationaal opererende klant kreeg Weber Food Technology de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een complete productielijn. Deze omvat het aanvoeren, persen, snijden, portioneren en transporteren van baconporties inclusief verpakken.
 
Reportage: ULMA Packaging
ULMA Packaging Nederland organiseerde vorige maand een tweetal demodagen op het hoofdkantoor in Vianen. Samen met partner SEE presenteerde het bedrijf een aantal verpakkingsoplossingen voor vlees en kaas. De redactie van vaktijdschrift Meat&Co was erbij.
 
Heat and Control op Anuga FoodTec
De krachtige ovens van Heat and Control helpen vleesverwerkers deze producten te maken met een ongeëvenaarde consistentie, efficiëntie, capaciteit, veelzijdigheid en precisiecontrole. Het Australische bedrijf presenteert op Anuga FoodTec een selectie hoogwaardige ovens voor diverse vleesproducten.
 
Casestudy: IB Food-Machines bij Ekro
Het BladeStop-systeem garandeert veilig werken en wordt toegepast op de zagen van de merken Kolbe en Thompson, die door IB Food-Machines worden gedistribueerd. Zo ook op de negen nieuwe zagen die onlangs in gebruik zijn genomen in de productielocatie bij Ekro/Van Drie Group in Apeldoorn.
 
Reportage: MK-Gilze
Revisie gaat bij MK-Gilze hand-in-hand met de ontwikkeling van eigen verpakkingsmachines. “Bij ons is het nooit het één of het ander. Wij zijn gespecialiseerd in horizontaal verpakken. Of we een gereviseerde of een nieuwe machine adviseren, is afhankelijk van de eisen van de klant”, zegt eigenaar Bart Kennes.