×

Rob van Lint treedt terug als inspecteur-generaal bij NVWA

Vrijdag 13 maart 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Rob van Lint heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laten weten per 1 mei 2020 terug te treden als inspecteur-generaal (IG) van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).
 
De NVWA zit midden in een fase van herbezinning die moet leiden tot een toezichthouder die zichzelf verbetert en in staat is om haar taak waar te blijven maken: het toezicht op de veiligheid van ons voedsel en producten, dierenwelzijn en natuur. “Het vertrouwen van de ondernemingsraad in mij als inspecteur-generaal en in de door mij voorgestelde aanpak van deze veranderingen in de komende jaren is absoluut noodzakelijk. Daarom heb ik besloten terug te treden. Dit gaat mij aan het hart omdat ik me de komende jaren graag sterk had willen maken voor de NVWA”, laat Van Lint -die op 1 juli 2017 was gestart als IG bij de NVWA-weten in een persverklaring.
 
Herbezinning
De herbezinning is gestart in juli 2019 en heeft geleid tot een bredere opdracht om tot een gedegen analyse te komen welke concrete verbeteringen NVWA-medewerkers nodig hebben voor hun dagelijkse werkpraktijk. Goed toezicht staat of valt met de mensen die het uitvoeren en de wijze waarop ze daar invulling aan kunnen geven. Minister Schouten gaat spoedig met de NVWA in overleg ‘hoe we de herbezinning verder vorm gaan geven en hoe de post van inspecteur-generaal per 1 mei wordt ingevuld’. “Ik respecteer de keuze van Rob van Lint. Ik wil Rob danken voor al zijn inspanningen om het werk van de NVWA in goede banen te leiden. Dat heeft hij met grote toewijding en veel liefde voor alle vakmensen gedaan.”
 
Meer informatie via www.nvwa.nl