×

Nieuwe uitgave Meat&Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 12 juni 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week valt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co op de deurmat. De coverstory gaat over D.I. Koeltechniek, dat een complete installatie verzorgt voor Hillco Poeliersbedrijf. De industriële droogoplossingen van Ventilex vormen het onderwerp van de subcover. Namens Van Uhm maakten we een casestudy bij Intermezzo Meat. De special in deze uitgave gaat over 'Plantbased & Vegan'. 

Intermezzo Meat heeft een forse groei doorgemaakt. Om het automatiseringsproces optimaal te laten verlopen, vertrouwt Intermezzo op machines die Van Uhm heeft geleverd. “Het gaat ze bij Van Uhm niet alleen om de verkoop, maar ook hoe ze ons snel kunnen helpen.”
 
Subcover: Ventilex
Ventilex is een specialist in ontwikkelen van industriële droogoplossingen. Eén daarvan is DryGenic®, een geavanceerd luchtbehandelings- en ontvochtigingssysteem voor klimaatbehandeling en luchtontvochtiging van grote (productie)ruimtes.
 
Coverstory: D.I. Koeltechniek
Voor de koelcellen, VRF, afzuiging en warmteterugwinning koos Hillco Poeliersbedrijf voor een samenwerking met D.I. Koeltechniek. Met de keuze voor ‘een complete installatie’ slaagde het poeliersbedrijf erin om de koelen luchttechniek in de onderneming volledig te verduurzamen.
 
Special: Plantbased & Vegan
Omdat wij als vaktijdschrift voor de totale vlees- én eiwitverwerkende industrie onze lezers meer inzicht wilden geven in alle ontwikkelingen op dit vlak, is de redactie de afgelopen periode grondig in de eiwittransitie gedoken. Het resultaat daarvan leest u in onze uitgebreide special ‘Plantbased & Vegan’.
 
Reportage: Van Loon Group
Van Loon Group behoeft weinig introductie in de vleesverwerkende industrie. Ook op het gebied van plantaardige eiwitten loopt het Brabantse familiebedrijf graag voorop. “De vraag naar hoogkwalitatieve, smaakvolle vleesvervangers zal blijven toenemen”, weet commercieel manager Alexander Mulder.
 
Grassa: eiwit uit gras
Eiwit uit gras inzetten als sojavervanger en meteen de hoeveelheid stikstof drastisch reduceren. Daar zet Grassa op in. “We helpen de melkveehouderij om duurzamer te worden en additioneel brengen we een plantaardige eiwitstroom op gang”, stelt directeur Rieks Smook.
 
Reportage: Ojah

Ojah was ruim vijftien jaar geleden één van de eerste producenten van zogenaamde derde generatie plantbased vleesalternatieven. “Toen wij begonnen, was de markt er nog niet eens. Inmiddels staan steeds meer mensen open voor dit type producten”, vertelt CEO Frank Giezen.