×

'Meer keurmerkvlees dan kiloknallers bij Coop'

Maandag 12 november 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Supermarktketen Coop is de tweede supermarkt waar kiloknallers in de minderheid zijn. Dat blijkt uit de kiloknallermonitor van Wakker Dier. Coop zette in de afgelopen driekwart jaar vaker vlees mét dan zonder dierenwelzijnskeurmerk in de folder. “Na PLUS laat nu ook Coop zien dat het anders kan. Daar zouden andere supermarkten een voorbeeld aan moeten nemen”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.
 
De dierenwelzijnsorganisatie is blij met de verbetering van Coop. PLUS en Coop zijn de enige twee supers die vaker keurmerkvlees dan kiloknallers - stuntvlees zonder dierenwelzijnskeurmerk - in de aanbieding doen. De andere supermarktketens hebben volgens Wakker Dier nog altijd meer dan 50 procent kiloknallers.

Vleesaanbiedingen
Landelijk gezien daalt zowel het aandeel als het aantal kiloknallers. In de eerste drie kwartalen van dit jaar is 57 procent van alle vleesaanbiedingen een kiloknaller. In 2015 was dat in dezelfde periode 90 procent. Opvallend is dat het totaal aantal vleesaanbiedingen met 28 procent is gestegen. Dat zijn de kiloknallers plus het keurmerkvlees samen.