×

Aptean neemt Schouw Informatisering over 

Dinsdag 12 november 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Aptean, een wereldwijde leverancier van softwareoplossingen, heeft het Nederlandse Schouw Informatisering, een full-service ERP leverancier voor voedingsmiddelenbedrijven, overgenomen. De acquisitie van Schouw is de nieuwste investering in food specifieke ERP, waarmee Appten haar aanbod en geografisch bereik vergroot. Voor haar klanten en medewerkers verstevigt Schouw hiermee haar leidende positie in de lokale markt.
 
Schouw
is al 21 jaar een belangrijke speler en ondersteunt klanten in de food en agri sector rechtstreeks in de Benelux en via een partnernetwerk over de hele wereld. Schouw biedt uitgebreide food specifieke bedrijfsbrede softwareoplossingen, waaronder Foodware 365, gebaseerd op het Microsoft Dynamics 365 platform. Het Foodware 365 platform ondersteunt foodklanten in hun dagelijkse bedrijfsvoering en genereert data, dat zorgt voor de borging van leverbetrouwbaarheid, vergaande transparantie in de supply-chain en een beter inzicht in marktfluctuaties. Met de overname van Schouw versnelt Aptean de uitbreiding van haar productportfolio en het geografische bereik van cloud oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. “De toevoeging van Schouw aan onze Aptean familie bevordert onze missie om wereld marktleider te worden van food specifieke bedrijfssoftware”, aldus CEO TVN Reddy van Aptean. “Met hun platform gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 technologie en de geavanceerde data management mogelijkheden - specifiek ontwikkeld voor unieke uitdagingen van voedingsmiddelenbedrijven - is het duidelijk dat Schouw voorop loopt als het gaat om softwareoplossingen voor de food. De overname van Schouw zorgt voor een betere positionering van Aptean om wereldwijd de beste software te kunnen bieden voor voedingsmiddelenbedrijven.” 
 
Slimmer en weloverwogen
Aptean en Schouw stellen klanten in staat hun bedrijf beter te managen vanuit strategische, tactische en operationele perspectieven, zodat zij slimmer, weloverwogen beslissingen kunnen nemen. “Al 21 jaar lang is Schouw een belangrijke speler in de niche van Food en IT, met een merk dat in de hele Europese markt bekend staat om kwaliteit en innovatie”, aldus John Schouw, voormalig eigenaar van Schouw Informatisering. “Met deze overname kunnen onze klanten en medewerkers profiteren van mondiaal beschikbare oplossingen en resources, zodat we lokaal beter in staat zijn om onze klanten nog meer waarde te bieden en hen sneller en beter te ondersteunen in hun informatisering behoeften. Hiermee is de continuïteit van hun strategische keuze voor Foodware 365 verder verstevigd in deze snel veranderende wereld. We kijken ernaar uit om te groeien binnen de Aptean familie.”
 
FOTO: John en Liesbeth Schouw snijden de taart aan na het vertellen van de boodschap van de overname door Aptean aan het personeel.