×

COV wil testmogelijkheid voor medewerkers slachthuis 

Woensdag 13 mei 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil dat medewerkers van slachthuizen de mogelijkheid hebben om zich (direct) te laten testen als zij verschijnselen van corona denken te hebben.

In het AD van woensdag 13 mei stond een artikel waarin de indruk werd gewekt dat het COV 'van mening is dat alle 12.000 medewerkers in de Nederlandse vleessector getest moeten worden op corona'. "Dat is niet het standpunt van de COV en ook niet zo verwoord. Ons standpunt is dat voor medewerkers die de verschijnselen (denken te) hebben de mogelijkheid zou moeten bestaan om direct (en, gezien het maatschappelijke belang van de sector zo mogelijk met voorrang) getest te worden. Dat kan in beginsel via de bedrijfsarts bij de GGD gebeuren", laat het COV weten.

'Onder controle'
"Tot nu toe is de situatie in de Nederlandse slachthuizen onder controle. (...) Maar wij lezen ook de berichten over het hoge aantal besmettingen in slachterijen in de VS en Duitsland. Onze werknemers hebben daar vragen over. Ze willen weten of ze nog veilig kunnen werken. Niet meer dan terecht, vandaar dat we meer zekerheid willen hebben of mensen wel of niet het virus bij zich dragen’’, laat Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de COV, optekenen in hetzelfde artikel in het AD.
Vorige week werd bekend dat medewerkers van Vion, woonachtig in Velp, besmet waren geraakt met corona. Er is volgens de overheid echter geen bewijs dat de medewerkers in een slachthuis zijn besmet.