×

Van Loon Group en Q-group slaan handen ineen

Vrijdag 15 september 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Van Loon Group en Q-group gaan hun krachten bundelen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenienceproducten voor foodservice en retail, kunnen zij beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Samen voorzien zij een verdere groei in de Benelux. “Met deze samenwerking zijn wij in staat een mooie positie op de Belgische foodservice markt te verwerven”, zegt Erik van Loon, eigenaar en voorzitter van Van Loon Group.
 
Het Oost-Vlaamse Q-group is in 50 jaar uitgegroeid tot de marktleider voor de foodservice in België. Het bedrijf van de familie De Bruycker doet de verkoop, productie en distributie van verse vleesproducten, charcuterie en vleesvervangers aan meer dan 2.000 grootkeukens. Een geleidelijke instap door Van Loon Group in Q-group betekent dat Van Loon Group gefaseerd, via een minderheidsbelang, over een periode van vijf jaar, 100% van de aandelen van Q-group overneemt. Guy de Bruycker, uitvoerend voorzitter bij Q-group, legt uit: “We mogen niet blind zijn voor de uitdagingen welke op ons afkomen.  Door de intensieve samenwerking met een grote speler als Van Loon Group kunnen we ons traject van verdere professionalisering sneller en efficiënter realiseren.  Dit komt alle stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers) ten goede.  Deze krachtenbundeling zal Q-group toelaten om verder te groeien en zijn marktpositie nog te verstevigen.”
 
Zelfstandig opereren
De directie en het management van Q-group, evenals de actieve aandeelhouders van de familie De Bruycker, blijven zelfstandig opereren. Deze internationale samenwerking is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de twee familiebedrijven die beide recent hun 50-jarig jubileum vierden. Erik van Loon: “Van Loon Group gelooft in de capaciteiten van Q-group en haar medewerkers en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.
 
Goedkeuring mededingingsautoriteit
De beoogde transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit. Over de financiële details van deze samenwerking worden geen mededelingen gedaan.