×

Vion breidt verder uit in het oosten van Duitsland

Dinsdag 15 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Met de overname van veehandel Hausner GmbH zet Vion Food Group een verdere stap bij de uitbreiding van haar activiteiten in Oost-Duitsland. “Met deze stap versterken we het regionale belang en de marktvooruitzichten voor Vion in het oosten van Duitsland”, aldus David De Camp, COO van de Business Unit Beef van Vion Food Group.
 
De regionale toeleveringsketen van Vion wordt met de overname versterkt. Ze willen hiermee beter voldoen aan de eisen en behoeften op de markt voor rundvee en daarnaast het aanbod uitbreiden aan diensten voor boeren. “Het past in onze regionale strategie om de Vion slachterij in Altenburg te versterken en de aankoop van vee op de locaties Duben en Bernsdorf samen te voegen en tegelijkertijd de transportafstanden voor de runderen zo kort mogelijk te houden. Dit is een belangrijk aspect voor Vion in het kader van dierenwelzijn en klimaatmaatregelen", licht Dr. Holger Looft, bedrijfsleider van Vion Zucht- und Nutzvieh, toe.

Overname personeel
Alle 36 medewerkers van Hausner worden opgenomen in het huidige team van Vion. “We zijn blij met dit positieve resultaat van onze gezamenlijke gesprekken, dat we nu kunnen delen met onze partners", aldus Hermann en Ludwig Hausner, eigenaren van Hausner. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 afgerond.
 
Op de foto, v.l.n.r.: Dr. Holger Looft (Vion), Hermann Hausner en Ludwig Hausner (Hausner GmbH) en Stefan Frerichs (Vion)