×

Timmers Food Creations heeft  opfrisbeurt ondergaan

Dinsdag 14 december 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Timmers Food Creations is in 2000 opgericht door Jeroen Timmers. Het is een leverancier van diverse ingrediënten, daarnaast is het voor zijn klanten ook een sparringpartner. Timmers Food Creations ondersteunt zijn klanten met technische expertise, trouble shooting, creatieve input en concrete voorstellen voor nieuwe concepten. Hiermee onderscheid biedend voor zijn klanten binnen de concurrerende en bewegende markt.
 
Het is belangrijk om te blijven opvallen in een overvolle markt, dat kan maar op één manier: met een onderscheidend product. Het creëren van een unieke receptuur valt of staat met het complete smaakprofiel. Een goede basis, verstevigd met een juiste middle note en afgemaakt met de onderscheidende topnote. Timmers Food Creations beschikt over een breed portfolio aan ingredienten om het gehele smaakprofiel te verzorgen, tevens is er aandacht voor uiterlijk en textuur, essentiële onderdelen van de smaakbeleving.

Unieke aroma's 
In zijn portfolio zijn de aroma’s uniek. Of het nou in poeder of vloeibare vorm is, natuurlijk of niet-natuurlijk, regulier of vegan, Timmers Food Creations dekt de volle breedte aan smaakprofielen af. De aroma’s worden zelf ontwikkeld met, wanneer gevraagd, veel flexibiliteit in o.a. een lage MOQ en erg korte levertijden. Daarnaast beschikt Timmers Food Creations onder meer over vet- en roompoeders, creamers (ook vele dairy free opties), gistextracten, hydrocolloïden en eiwitten. Hiermee worden alle categorieën binnen de levensmiddelen industrie bediend en speelt Timmers Food Creations sterk in op de belangrijkste trend van dit moment; vegan producten. Denk daarbij bv aan ingredienten voor zowel vegan vlees vervangers, vegan ijs, vegan desserts als vegan kaaskoekjes.
 
Terug naar de opfrisbeurt
Bij het ontwikkelen van het nieuwe logo is goed nagedacht over wie Timmers Food Creations nu eigenlijk is, en waar het voor staat. Centraal in het logo blijft de lepel, kenmerk van het bedrijf. De lepel met poeder symboliseert enerzijds de ingredienten die worden aangeboden en anderzijds geeft het aan dat het kleine beetje product op de lepel het missende detail kan zijn dat hét verschil kan maken voor veel klanten. Dat in combinatie met het warme kleurgebruik in het logo staat voor persoonlijke benadering en toegankelijkheid.En omdat ze toch bezig waren, hebben ze ook de website een mooie, frisse look gegeven.
 
Op de nieuwe website laat Timmers Food Creations zien waar ze verder voor staan, maar natuurlijk vooral wat ze hun klanten bieden! Ze geven (letterlijk en figuurlijk!) een kijkje in hun proefkeuken, het hart van de organisatie waar ze de al ontwikkelde concepten laten zien.