×

Labelinspectie met Smart Vision-technologie van Mundi Technology

Woensdag 15 december 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Verkeerde etikettering is een steeds groter risico voor terugroepacties. Met de machines voor labelinspectie van Mundi Technology kiezen producenten voor grondige automatische kwaliteitscontrole. Het visionsysteem van FT System scant in één keer verschillende gegevens op labels. Zo controleert de geavanceerde cameratechnologie alle etiketten op aanwezigheid, volledigheid, positie en kleur. Alles om producten met foute informatie of missende etiketten eruit te halen.
 
Alle soorten en variaties aan labels zijn te inspecteren. Zelfs gedeeltelijk of volledig transparante etiketten worden feilloos gecontroleerd.
 
Geavanceerde controle
Tijdens een productierun moeten operators veel processen in de gaten houden. Dan is een foutje snel gemaakt met enorme gevolgen. Terwijl dat risico eenvoudig te minimaliseren is met automatische label inspectie. Ontbreekt de houdbaarheidsdatum, zit het etiket er schuin op, klopt het label niet bij het product of ontbreekt het etiket? Dan wordt het product uitgestoten, terwijl de productie gewoon doorgaat.
 
Alle soorten etiketten zijn simpel te programmeren met de label inspectiemachines van FT System. Vervolgens detecteert de slimme vision alle afwijkingen en ontstaat volledige kwaliteitscontrole van producten en verpakkingen.
 
Visuele inspectie van de volledige verpakking
Er is nog meer mogelijk dan alleen het elimineren van labelfouten. Er is zelfs visuele inspectie mogelijk van de complete productverpakking. Bij FT System zijn meerdere technologieën te combineren in één systeem, zoals: vormcontrole, lekdetectie, sealnaadinspectie en label inspectie. Uiteraard is alles naadloos te integreren met het industry 4.0 concept. Zo is de kwaliteit van ieder eindproduct te garanderen.
 
Voordelen van labelinspectie
Voordelen van labelinspectie zijn geen onnodige product recalls meer, altijd de beste kwaliteit producten bij klanten, nauwkeurige Smart Vision technologie, volledig automatische controle van alle labels en de mogelijkheid om lekdetectie en sealnaadinspectie te combineren.

Meer informatie:
Mundi Technology
Tel. +31 (0)297-230840
www.mundi-technology.com