×

Vegemeat: gehaktalternatief van erwtenproteïnekorrels

Donderdag 16 december 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Taiyo introduceert met Vegemeat een 100% natuurlijk en veganistisch vleesalternatief voor gehakgerechten. Het gegranuleerde erwteneiwit is gericht op consumenten die een gehakt-achtige textuur niet willen missen. Het is vooral geschikt voor mensen met een veganistisch of vleesarm dieet, die last hebben van intoleranties en dus goed op ingrediënten letten. De producten van Taiyo zijn in de Benelux beschikbaar via Lithos Ingredients.
 
Consumenten die op zoek zijn naar plantaardige vleesalternatieven, zullen een breed scala aan producten vinden met een breed scala aan ingrediënten, smaken en texturen. Producten op basis van soja of seitan zijn het populairst, maar consumenten met allergieën of schildklieraandoeningen vermijden deze ingrediënten. Vleesvervangers op basis van erwteneiwit kunnen het gat in het aanbod voor deze groep afnemers opvullen. Dankzij het zachte productieproces heeft Taiyo's nieuw ontwikkelde Vegemeat een uitstekende smaak en een overtuigende vleesachtige textuur, wat een groot verschil maakt in vergelijking met veel andere vleesalternatieven op basis van peulvruchten.
 
Geen smaak maskeren
Vegemeat is een 100% natuurlijk, veganistisch erwtenproteïnegranulaat zonder typische inherente smaak, dus er hoeven geen off-notes te worden bedekt met speciale maskerende smaken. De productie van de vleesimitatie met een gehakt-achtige textuur slaagt dankzij een uitgekiende receptuur en een speciaal productieproces. Vegemeat belooft naar eigen zeggen ‘veganistisch genieten en is ideaal voor populaire gerechten zoals Bolognese of lasagne’.
 
Hoog eiwitgehalte
Uit voedingsoogpunt scoort Vegemeat met een hoog eiwitgehalte, dat met 78 gram per 100 gram product ver boven dat van soja ligt, en een vetgehalte van slechts 0,3g/100g. Omdat er geen suiker wordt toegevoegd, is ook de koolhydraatwaarde met 5,5 g aangenaam laag. In totaal bevat Vegemeat slechts vier ingrediënten: Erwteneiwit, aardbeiensapconcentraat, zout en glucomannan (konjacwortelpoeder). Een authentiek mondgevoel en een degelijke kruidige smaak voldoen aan de vraag van de consument naar een kwalitatief hoogstaand, goed verdragen vleesalternatief dat niets te wensen overlaat. Fabrikanten of distributeurs van vleesalternatieven of instant soepen kunnen Vegemeat verkrijgen in verschillende verpakkings- en containerformaten.