×

Weber in top-50 meest innovatieve Duitse bedrijven

Woensdag 15 januari 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Weber Maschinenbau behoort tot de vijftig meest innovatieve bedrijven van Duitsland. De machinebouwer uit Breidenbach neemt in de Top 100 van nationale bedrijven een 45ste plek in. De ranking werd onlangs gepubliceerd door het toonaangevende tijdschrift 'Handelsblatt'. In de internationale Top 1000 neemt Weber een 644ste plaats in. Weber dankt de hoge notering in eigen land aan de vele patenten die het bedrijf vorig jaar aanvroeg.

De ranglijst werd gepubliceerd door het Zwitserse adviesbureau EconSight, dat alle patenten identificeerde die bedoeld zijn om bijzonder relevante innovaties voor de digitalisering van toegepaste technologieën te beschermen. Weber Maschinenbau heeft vorig jaar ongeveer dertig nieuwe patenten aangevraagd. Voor de beste lijst werd niet alleen het aantal door de bedrijven aangevraagde octrooien onderzocht, maar ook hoe vaak er in de afgelopen twee jaar naar werd verwezen. Als een uitvinding voortbouwt op een bestaand octrooi, des te waardevoller het is en leidt tot een betere rangorde. "We zijn erg trots op onze plaatsing in de Innovation Ranking Duitsland. Niet alleen het aantal octrooien ingediend in 2019 was bepalend, maar ook het feit dat onze octrooien vaak worden genoemd. Dit toont aan dat Weber Maschinenbau vaak voorop loopt als pionier in nieuwe technologieën", stelt Steffen Zecher, hoofd patentbeheer bij Weber, gelukkig.

Weber voorziet in verschillende slicing-apparatuur, industriële snijmachines en productielijnen voor de vleesverwerkende industrie. Het familiebedrijf kent 21 vestigingen wereldwijd, waaronder in Nederland (Weber Benelux), en heeft 1.400 medewerkers in dienst. CEO is Tobias Weber, de oudste zoon van oprichter Günther Weber.