×

Branchevereniging KNS lanceert 'Week van de Slager'

Woensdag 16 januari 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Branchevereniging KNS wil 2019 aangrijpen om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Daarom vindt, van 13 tot en met 18 mei 2019, de Week van de Slager plaats. Deze 'Week' wordt georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren.
 
De slagersbranche is in beweging en de vraag naar ambachtelijke vakmensen groeit, waardoor er behoefte is aan mensen die slager willen worden. De Week van de Slager is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers.

Tijd en aandacht
Met het introduceren van een 'Week van de Slager' is er meer tijd en aandacht voor de slager en zijn bezoeker om het slagersvak die aandacht te geven die het verdient. Met een nieuwe naam en thema is ook een nieuw logo geïntroduceerd. Bij de deelnemende slagers wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Week van de Slager. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, demonstraties, workshops en veel meer.
De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit. Slagers kunnen zich aanmelden op weekvandeslager.nl als deelnemer en ontvangen hiervoor promotiemateriaal.