×

Van Melik groeit en bouwt aan toekomst

Vrijdag 17 augustus 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Na de recente overname van Bleijlevens Vleeswaren heeft Van Melik Food Groep een volgende stap gezet voor de toekomst door in Heerlen een nieuwe productiefaciliteit te bouwen voor Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden. Zodra het productiebedrijf begin 2019 geopend wordt, zullen de drie huidige locaties gecentraliseerd gaan worden naar één grote locatie waar alle processen plaatsvinden.
 
Met de onthulling van een geveldoek gaf de directie van Van Melik Food Groep (zie foto: Patrick Dreezens, Charles Sampers en Marcel Maas) deze week het startsein voor de nieuwbouw. “Persoonlijke aandacht voor afnemers, medewerkers en leveranciers hebben we bij Van Melik Food Groep hoog in het vaandel staan en bij het ontwerp van de nieuwbouw is dan ook aandachtig geluisterd naar de input van onze mensen”, legt de driekoppige directie uit. “Zo wil Van Melik Food Groep een aantrekkelijke werkgever zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.”
 
Noodzaak
In het hart van Parkstad (Heerlen) wordt een hypermoderne productiefaciliteit neergezet van ruim 2.300 vierkante meter. “De nieuwbouw is noodzakelijk om de groei van de leveringen aan 37 Bufkes-winkels en negen Van Melik-slagerijen en overige afnemers te kunnen blijven garanderen”, vertelt algemeen directeur Charles Sampers. Naast de beide winkelformules vormt Bleijlevens Vleeswaren -per 1 januari overgenomen- eveneens een belangrijk onderdeel binnen Van Melik Food Groep. De nieuwe productiekeuken, die medio februari 2019 klaar moet zijn, wordt gebruikt voor de bereiding van een ruim assortiment ambachtelijke vleeswaren, worstsoorten, maaltijden, soepen, overige maaltijdcomponenten en onderscheidende (verse) salades.

Meer informatie: Van Melik Food Groep, tel. +31 (0)45-5226963, www.vanmelik.nl