×

Nieuwste editie Meat & Co ligt (bijna) op de deurmat 

Maandag 24 april 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co. De coverstory komt dit keer voor rekening van Handtmann Maschinenbau. Verder blikken we uitgebreid vooruit op interpack 2023 en vindt u verhalen over Schmersal Nederland, Mettler Toledo en Ishida. Ook vertelt Laurens Hoedemaker van COV over de laatste ontwikkelingen in de vleessector. Voor een casestudy namens Vemag bezocht onze redactie Brandt & Levie.

“De gehele keten is gebaat bij realiteitszin. Zodat boeren een eerlijke kans krijgen en de vleesindustrie geen onredelijke rekening krijgt gepresenteerd voor stikstofbeleid en inkrimping van de veestapel”, vertelt voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector in een uitgebreid interview met vaktijdschrift Meat & Co.
 
Special: interpack 2023
Na een afwezigheid van zes jaar keert interpack processing & packaging terug op de beursagenda. Deze vakbeurs zet van donderdag 4 tot en met woensdag 10 mei 2023 zijn tenten op in Düsseldorf. Thema van de beurs is ‘Simply Unique’.
 
Mettler Toledo toont innovatiedrang
Op interpack legt Mettler-Toledo Productinspectie de nadruk op productiviteit en integratie. “We kijken ernaar uit om onze bestaande en potentiële klanten in de voedingsmiddelensector innovatieve productinspectietechnologieën te laten zien", zegt Rainer Mundt, Head of Marketing bij Mettler-Toledo.
 
Coverstory: Handtmann Maschinenbau
“Wij zijn vaak de drijvende kracht achter productinnovaties en nieuwe toepassingsoplossingen. Wij werken zij aan zij met onze klanten en ondersteunen hen als betrokken partner”, vertelt Mark Marrink, die bij Handtmann wordt gezien als motivator en mindset-changer voor de verkooporganisatie.
 
Subcover: Schmersal Nederland
Schmersal biedt opto-elektronische veiligheidssystemen, zoals SLB veiligheidsfotocellen, SLG lichtschermen of lichtgordijnen van de SLC productserie. Een andere noviteit is de nieuwe noodstop-trekkoordschakelaar ZQ901, ideaal voor grote systemen die worden gebruikt in de vleesverwerkende industrie.
 
Weber
Met de mogelijkheid voor portiecontrole, veilige hantering en duurzame verpakking van voedsel, zoals vleeswaren en stukgoederen, benadrukt Weber Maschinenbau een breed portfolio met alles wat voedselverwerkende bedrijven nodig hebben uit één hand. En laat dat zien tijdens interpack 2023.
 
Casestudy: Vemag bij Brandt & Levie
Na jarenlang de productie handmatig en semi-industrieel te hebben gedraaid, was Brandt & Levie toe aan een volgende stap. “Vemag heeft in onze slagerij een productielijn neergezet waarmee we alle soorten (droge) worst kunnen maken zonder in te boeten op kwaliteit”, aldus productiemanager Laurens Timmermans.

Ishida presenteert veertig modellen
“Onze experts voor de verpakkingssector hebben nauw samengewerkt met klanten over de hele wereld om oplossingen voor deze uitdagingen te vinden”, vertelt Steve Jones, marketingdirecteur van Ishida Europe, dat op interpack 2023 veertig modellen presenteert op de beursstand.