BOONS FIS: innovatie in (hygiëne-) oplossingen in de foodindustrie

Woensdag 18 juni 2025
De schuim- en desinfectiesystemen van BOONS FIS zorgen voor een efficiënte en grondige reiniging van productieomgevingen in onder meer de voedingsindustrie. Dankzij een ruim aanbod mobiele en vaste systemen kan schuimen, spoelen en desinfecteren eenvoudig gecombineerd worden. Deze systemen zijn gebruiksvriendelijk, robuust en afgestemd op de hoogste hygiënenormen. Ze maken deel uit van ons eigen gamma ‘by BOONS FIS’; in-house ontworpen, ontwikkeld, geproduceerd en getest. “We bieden innovatieve reinigingssystemen op maat met bijhorende ondersteuning en onderhoud. Ons aanbod omvat verder ook nog persoonlijke hygiënetoestellen, industriële wasinstallaties, handlingapparatuur en industriële RVS bedrijfsinrichting.”
Experience Room
Omdat we sterk geloven in beleving en praktijkgerichte ondersteuning, beschikt BOONS FIS zowel in Nazareth (België) als in Tiel (Nederland) over een eigen 'Experience Room'. In deze ruimtes kunnen klanten de verschillende systemen testen en ervaren hoe ze functioneren in een realistische werkomgeving. Het helpt elk bedrijf of kwaliteitsmanager bij het maken van de juiste keuze.
Duurzame oplossingen
De klanten van BOONS FIS bevinden zich hoofdzakelijk in de voedingssector, van vlees- en visverwerking en zuivel tot groenten en aardappelproducten. Wat deze klanten met elkaar gemeen hebben? Ze zoeken duurzame oplossingen die voldoen aan de strengste hygiënenormen én tegelijk praktisch inzetbaar zijn op de werkvloer. "Dat is exact waar wij bij BOONS FIS voor staan."
Obtimize
BOONS FIS heeft geïnvesteerd in een krachtige online tool die je volledige reinigingssysteem in kaart brengt. Obtimize verzamelt alle gegevens op een persoonlijk dashboard en onderscheidt zich van andere systemen met een verder doorgedreven analyse van alle reinigingssatellieten in het reinigingssysteem. “Je werkt met je vertrouwde (BOONS FIS) apparatuur, maar dan slimmer. Digitaliseren om te optimaliseren.”
Lees HIER het volledige verhaal over BOONS FIS in de digitale uitgave van vaktijdschrift Meat&Co of bekijk de folder die is bijgesloten in de laatste papieren editie.