×

Varkenshouder leert varkens poepen op aangewezen plek

Woensdag 19 september 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Bio-varkenshouder Kees Scheepens houdt op maandag 29 oktober in Dronten een lezing over dierenwelzijn, plezier hebben en het laten spelen van varkens. Tijdens de zogeheten 'Warmonderhof Avondklas' komt hij vertellen over de eerste resultaten van een onderzoek, waarin hij varkens leert te poepen en plassen op aangewezen plekken.

Doordat de varkens op aangewezen plekken hun behoefte doen, vindt geen ammoniakuitstoot plaats en is een diervriendelijkere huisvesting mogelijk zonder betonvloer en luchtwassers. Scheepens, die behalve bio-varkenshouder ook dierenarts is, geeft tijdens de 'Avondklas' ook voorbeelden van hoe hij de lichaamstaal van de dieren heeft leren begrijpen en hij vertelt over de mogelijkheden van niet-castreren en het benutten van de intelligentie van het varken.

Algemene informatie
De lezing van Kees Scheepens is op maandag 29 oktober om 20.00 uur bij het Warmonderhof (Warmonderhofzaal) aan de Wisentweg 12 in Dronten. Kosten: vrijwillige bijdrage.
De 'Warmonder Avondklassen' worden georganiseerd door de Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. De avond kent een openbaar karakter en is bedoeld voor boeren, burgers en studenten om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap.