×

Chinese markt eindelijk open voor Nederlands kalfsvlees

Donderdag 18 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Ekro, onderdeel van de VanDrie Group, heeft als eerste kalverslachterij in Europa goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te exporteren. Hiermee is na ruim zeventien jaar onderhandelingen eindelijk een doorbraak gerealiseerd over Nederlands kalfsvlees naar China. “Om dit voor elkaar te krijgen, is vanuit allerlei hoeken keihard gewerkt”, toont Henny Swinkels, director Corporate Affairs bij VanDrie Group, zich blij met het resultaat.
 
De handelsdeal werd deze week bekrachtigd tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Nederland. De Nederlandse overheid had de NVWA gemachtigd om bij één kalfsvlees producerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren: bij Ekro. “Veel lof verdienen de Nederlandse ambassade en haar landbouwattachés in China en de NVWA. Ook ben ik blij met de hulp die we vanuit de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben gekregen. Het is een prachtig resultaat dat alleen kon worden bereikt door de professionele, gezamenlijke inzet én nauwe samenwerking met de Chinese instanties.”

Potentie
De eerste bestelling kalfsvlees is deze week verscheept naar China. Swinkels ziet grote potentie voor dit vleesproduct, mede omdat Nederland een goede reputatie in China heeft op het gebied van voedsel(veiligheid). “Met ons kwaliteitsproduct Safety Guard geven we unieke garanties af voor de Nederlandse kalfsvleesproducten die we leveren, zoals kwaliteit, track & trace en voedselveiligheid. Chinese consumenten vinden dit erg belangrijke items. Het is nu aan ons om de markt bekend te krijgen met het product.”
In eerste instantie wordt alleen kalfsvlees zonder been naar China geëxporteerd.