×

Van der Windt introduceert hersluitbare verpakking

Woensdag 17 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Veel consumenten geven de voorkeur aan een verpakking die hersluitbaar is. Een vleesschaal met een topsealfolie hersluiten gaat nauwelijks. Van der Windt heeft nu de oplossing: door een tweelaags laminaat van PET-folie met laser dusdanig te ‘scriben’ ontstaat een hersluitbare topseal. Zeker voor vleesproducten is Winscribe een uitkomst. Behalve dat het vlees langer houdbaar is dankzij de hersluitbare verpakking, kan deze mono PET-verpakking ook gecombineerd worden met een hoge barrière.
 
De Winscribe biedt oplossingen die lang onmogelijk waren; een dun, helder laminaat (bedrukt of onbedrukt) van mono of meerlaags materiaal die hersluitbaar is op zowel polypropyleen als polyester schalen.

Open en dicht
De goed te openen Winscribe-folie kan tot wel twintig keer open en dicht zonder iets te verliezen aan sluitkracht. Tot nu toe is veel onderzoek gedaan naar een hersluitbare verpakking. Deksels en topseals hebben beiden hun voor- en nadelen. Een oplossing die je veel tegenkomt, is een etiket dat na opening de verpakking weer kan sluiten. Dit is niet alleen kostbaar, maar ook vanuit een milieuoogpunt verre van ideaal. Doordat het etiket en de folie van twee verschillende materialen zijn, is recyclen niet meer mogelijk. Ook voor dit probleem biedt Winscribe een oplossing: doordat de verpakking wordt opgebouwd uit twee lagen van hetzelfde materiaal, is deze goed te recyclen samen met de schaal.
 
Toepasbaar voor veel andere producten
Van der Windt biedt met Winscribe een mooie verpakkingsmogelijkheid: twee folies die tegen elkaar aan worden gelamineerd met daarin een gelaserd afscheurpatroon. Wat die oplossing innovatief maakt, is dat laseren in dergelijke dunne lagen heel complex is. De nieuwe techniek betekent goed nieuws voor verpakkers van verse producten zoals groenten en fruit, noten, tapenades, snacks, koek, snoep en vleesproducten. Zeker voor laatstgenoemde categorie is Winscribe een uitkomst.
Met de komst van een extra laserunit en een extra lamineermachine is Van der Windt klaar voor een snelle groei van dit innovatieve verpakkingsprocedé.