×

Ambachtelijke Slager Van der Zee neemt Chateaubriand over

Dinsdag 19 oktober 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Ambachtelijke Slager Van der Zee, onderdeel van HANOS Internationale Horeca Groothandel, bundelt de krachten met Chateaubriand horecagroothandel. Deze tak van Chateaubriand is met terugwerkende kracht per 27 september overgenomen. Met de overname kunnen klanten nog beter worden voorzien in topkwaliteit vlees. “Met de toenemende krapte op de wereldmarkt van vlees, creëren we hiermee ook een sterkere positie om kwaliteitsvlees in te kopen en dit te borgen”, vertelt algemeen directeur Arend Jan Pothof.
 
De groothandel van Chateaubriand in het Food Center Amsterdam blijft met alle medewerkers vooralsnog doorgaan als zelfstandig bedrijf. Het komende jaar worden toekomstplannen gemaakt om het merk Chateaubriand breder te gaan vermarkten voor alle slagerijvestigingen van Van der Zee binnen HANOS. Pothof is blij met deze overname. “Van der Zee heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in uitbreiding van de productielocaties in Twello, om meer in eigen beheer en efficiënter te kunnen werken. Hiermee creëren we een sterkere positie om kwaliteitsvlees in te kopen en dit te borgen. Chateaubriand weet hoe belangrijk kwaliteitsvlees voor de horeca is. Dankzij hun concepten groeien onze vestigingen ook en houden we kwaliteitsstandaarden hoog.”
Familiebedrijf Chateaubriand heeft eveneens een slagerij in Heemstede, die losstaat van deze overname. Dirk Huisman (foto) blijft volledig bij het bedrijf betrokken.