×

Nieuwe uitgave Meat & Co ligt  (bijna) op de deurmat

Woensdag 20 oktober 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co ligt vanaf vrijdag 21 oktober weer op de deurmat. In deze editie vindt u onder meer een uitgebreid interview met Roland van Loon, een verslag van de Round Table die de Belgian Meat Office onlangs organiseerde en een reportage over het nieuwe pand van IB Food-machines op Urk en het Food Trend Event van DJM Foodprocessing. Onze redactie sprak verder met Tobias Weber en Stephen van Uhm. De coverstory gaat dit keer over FoodLine System.

Van Loon Group viert in november zijn vijftigjarig bestaan. Reden voor de redactie van vaktijdschrift Meat & Co om een bezoek te brengen aan de bekende voedselverwerker in Son en Breugel, voor een uitgebreid interview met CTO Roland van Loon. Over alternatieve eiwitten, familiewaarden, dierenwelzijn, groei en de regierol die het bedrijf heeft binnen de keten. “We zijn een breed georiënteerd bedrijf, dat niet alleen vlees verwerkt. Enkele jaren geleden zijn we bewust gaan differentiëren tussen vlees, verse maaltijden en vleesvervangers. Dat is een goede zet gebleken”, vertelt Van Loon.
 
Round Table Belgian Meat Office
Met veel bombarie presenteerde de Europese Commissie (EC) in 2019 de zogeheten ‘Green Deal’. Verdere verduurzaming van de veesector in de Europese Unie (EU) dreigt ten koste te gaan van dierenwelzijn, duurzaamheid en eerlijke im- en export wereldwijd. “Het is belangrijk om een eerlijk speelveld voor alle partijen te bewaken, maar garanties zijn er niet”, erkent Europarlementariër Tom Vandenkendelaere, die onlangs gastspreker was tijdens de Round Table, die de Belgian Meat Office jaarlijks organiseert.

IB Food-machines
Eind september opende IB Food-machines een nieuw pand op Urk. De nieuwbouw geeft verder gestalte aan de groei, die de leverancier van verschillende internationale machinemerken voor de vlees- en visverwerkende industrie de afgelopen 12,5 jaar heeft doorgemaakt. “Ons doel is om klanten voorop te laten lopen met de nieuwste technologieën. Ons nieuwe pand is dan ook helemaal gebouwd met de focus op onze klanten”, vertelt Baars.
 
Coverstory: FoodLine System
Voor Jos Slippens Vleeswaren is een snelle verwerking van producten van belang om retailers te kunnen voorzien van verschillende soorten vleeswaren van kip-, rund- en varkensvlees. Sinds vorig jaar beschikt het vleeswarenconcern in Opmeer over de Lapeg 1000 Hybrid van het Spaanse merk Pujolàs, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door FoodLine System. “Deze machine is erg populair bij vleesfabrikanten die stuksproducten op hoge snelheid willen persen en afvullen in (kunst)darmen, netten, netten, sokken en collageen in combinatie met netten”, vertelt Pascal Derksen van FoodLine System.
 
Reportage Weber Maschinenbau
Weber Maschinenbau bestaat veertig jaar. Reden voor de redactie van vaktijdschrift Meat & Co om af te reizen naar Breidenbach voor een interview met CEO Tobias Weber, die in 2018 het stokje overnam van zijn vader en oprichter Günther Weber. “Wij zijn altijd bezig met proberen te begrijpen wat klanten nodig hebben om optimaal te kunnen produceren. Dat tekent ook de ontwikkeling die Weber heeft doorgemaakt in de afgelopen veertig jaar. We waren vroeger een machinebouwer. Nu zijn we vooral een leverancier van oplossingen.”
 
DJM Foodprocessing
DJM Foodprocessing hield onlangs het tweedaagse Food Trend Event om professionals binnen de voedingsmiddelenindustrie kennis te laten maken met de machines en lijnoplossingen die het bedrijf aanbiedt. Daarbij had DJM bewust gekozen voor een opzet waarbij de vaste partners Vemag Maschinenbau, Seydelmann (SELO) en Repak ook een podium kregen. “Vanwege deze opzet konden we zowel vlees- en eiwitverwerkers als snackfabrikanten in één klap laten zien welke totaaloplossingen wij ze te bieden hebben”, zegt managing director Jan Kasten van DJM Foodprocessing.
 
Interview Stephen van Uhm
Voedingsmiddelenproducenten zijn op zoek naar partners die hen willen helpen bij een volgende stap om hun klanten te ontzorgen. Zo’n partner is Van Uhm. Het familiebedrijf uit Borne heeft zich de afgelopen 75 jaar ontwikkeld tot een aanbieder van een groot aantal machinemerken voor de automatisering van het verwerkings-, productie- en verpakkingsproces. “Het streven is om alles wat we goed doen, nog beter te gaan doen. Continu. Dat heeft ons hier gebracht en helpt ons hopelijk ook de volgende 75 jaar verder”, vertelt eigenaar Stephen van Uhm.