×

Nieuwe uitgave Meat&Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 23 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co. In deze editie, met daarin een special over Slicing & Industriële Snijmachines, vindt u een coverstory over de telmachines van Sortare en een subcover over de veilige lintzagen van Visser Goes. Andere grote verhalen en casestudy's gaan over Mess-Nederland, Provisur, Repak en Industrial Auctions. Ook blikken we terug op de laatste Round Table van de Belgian Meat Office.

Met ruim dertig jaar ervaring binnen de voedselverwerkende industrie behoeft Mess- Nederland steeds minder introductie. Desalniettemin is het voor André Kraaij en Monique Boin ook wel eens fijn om duidelijk te maken dat het bedrijf meer is dan enkel een agentuur van de merken Weber Skinner en Freund.
 
Casestudy Provisur bij Sonnberg Biofleisch
De nieuwe Formax SX330-snijmachine van Provisur Technologies helpt Sonnberg Biofleisch de efficiëntie van zijn productie te verhogen en downtime te minimaliseren. “Alle producten komen in perfect gesneden, smakelijke porties uit de machine”, legt directeur-eigenaar Stefan Huber van Sonnberg Biofleisch uit.
 
Subcover: Visser Goes
Verwijs Seafood beschikt over twee lintzagen met een camera- en veiligheidssysteem voor het zagen en portioneren van (verse en bevroren) vis en seafood. “Dankzij de directe rem stopt de zaag zodra de hand te dicht bij de zaag komt”, vertelt Jeroen Visser van Visser Goes, dat de lintzagen installeerde.
 
Weber lanceert instapmodel slicer
Met de weSLICE 1000 lanceert Weber Maschinenbau een nieuwe instapsnijmachine voor de industriële vleesproductie. De cirkelsnijmachine verwerkt producten met een lengte tot 1.000 millimeter, met een maximale snelheid van 400 plakjes per minuut.
 
Coverstory: Sortare
Bij NewForrest Fingerfood staan vier telmachines van Sortare opgesteld om partysnacks te doseren en in kartonnen doosjes te doen. “Telmachines voorkomen een giveaway die je bij het afwegen van snacks wel hebt. Bovendien bespaart het mensen aan de lijn die handmatig de producten moeten sorteren”, vertelt Ronald Stokkentreef.

Casestudy Repak bij Vleesboerderij Boot
Met de groei van het assortiment bij Vleesboerderij Boot kwam de vraag om het verpakkingsproces te automatiseren. Eigenaar Harry Boot kwam in contact met Repak, dat bij Boot een dieptrekker uit de Repak PRO-serie heeft geleverd. “Deze machine is ideaal om bijvoorbeeld honderd kilo barbecueworst in één keer te verpakken.”
 
Round Table Belgian Meat Office
Eens per jaar nodigt Belgian Meat Office de internationale vakpers uit voor een Round Table om journalisten meer inzicht te geven in de ontwikkelingen in de Belgische vleessector. Onlangs kwamen de media bijeen in Brussel om te zien hoe de industrie aantoonbaar stappen zet om een duurzaam stuk vlees op tafel te krijgen.
 
Interview bij Industrial Auctions
Jeroen van Kollenburg zal op korte termijn in de voetsporen treden van zijn vader Ad, oprichter van veilingbureau Industrial Auctions. Hij geeft aan in eerste instantie vooral door willen te gaan op de ingezette weg. “Waarbij we continu kijken waar onze groeikansen liggen. We hebben voet gezet in Spanje en zien daar mogelijkheden voor de toekomst.”