×

Sarco Packaging opent vestiging in België

Donderdag 19 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Waar Sarco Packaging uit Gameren al jaren zijn naamsbekendheid heeft opgebouwd in de verpakkingsbranche in Nederland, zijn de contacten in België afgelopen jaren ook flink toegekomen. Reden voor het bedrijf om een vestiging in het Belgische Merksplas op te zetten onder leiding van Kevin Mertens.
 
Kevin is geen onbekende in de verpakkingsbranche, met zijn 12 jaar ervaring en expertise over dozen handling systemen. “Direct contact met de klant. Wat is zijn doel en hoe kunnen wij daar een oplossing bij bieden. Daar zit voor mij de uitdaging”, legt Kevin uit. “We gaan uit van de vraag van de klant. Een simpel voorbeeld dat ik vaak geef is dat van een gat in de muur. Men wil een gat, dat is het eindresultaat. Wij bedenken hoe we dat moeten realiseren. Zo werkt het ook met verpakkingsmachines. Wij gaan op zoek naar de oplossing voor de uiteindelijke verpakking die de klant wenst. Wat komen we tijdens die zoektocht tegen? Waar moeten we schakelen? Is de eerste gedachte qua verpakking wel de juiste oplossing of moeten we deze aanpassen? Dat maakt het proces zo interessant. Samen komen we dan tot een plan dat we gaan uitvoeren.”
 
Zelfde portfolio
“Sarco Packaging Belgium zal hetzelfde portfolio gaan voeren als Sarco Packaging Nederland”, vervolgt directeur Jaap van der Sar van Sarco Nederland. “In eerste instantie zal Kevin starten met Teco-trayopzetters. Betti verticale kartonneermachines en de Actitec dekselmachine. Hier zal de focus op liggen, maar mocht een bedrijf zich melden voor een andere verpakkingsoplossing, dan schromen we zeker niet om dit samen vanuit Nederland op te pakken. Samen sta je immers sterker. Laten we de kennis en ervaring ook zeker met elkaar delen.”
 
Op Empack Mechelen
Sarco Packaging Belgium zal als eerste naar buiten treden op Empack Mechelen op woensdag 25 en donderdag 26 oktober. Meer informatie is te vinden op www.sarcopackaging.com/nieuws/2023/empack-mechelen-belgie