×

Studiedag over reductie methaan- en ammoniakemissie

Maandag 19 november 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij houden op dinsdag 11 december een Studiedag in Merelbeke die in het teken staat van de reductiemogelijkheden van methaan- en ammoniakemissie bij rundvee. Beide organiserende partijen presenteren tijdens de Studiedag de resultaten van het onderzoek naar reductiemogelijkheden.

Koenraad Holmstock van het Departement Landbouw en Visserij presenteert het Vlaams Klimaatbeleidsplan 2021-2030, met daarin concrete maatregelen om methaanemissies te verminderen. Zowel voor als na de lunch spreken meerdere specialisten van ILVO over 'Smart melken', het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in combinatie met bedrijfsstrategieën, maatregelen, duurzaamheid, meetmogelijkheden en het effect van het RE-gehalte in vleesveerantsoen op de ammoniakemissie. Het programma is opgedeeld in twee thema's: Methaan ('s ochtends) en Ammoniak (namiddag). Tijdens de lunch is er een minibeurs met demonstraties van verschillende meet- en reducerende mogelijkheden.

Aanmelding en informatie
De Studiedag 'Reductiemogelijkheden van methaan- en ammoniakemissie bij rundvee' is op dinsdag 11 december van 9.30 tot 15.45 uur bij ILVO, Bugemeester Van Gansberghelaan 115 (Bus 1) in Merelbeke. Aanmelden kan tot en met 6 december en via deze link. Aanvullende informatie is te vinden op de website van ILVO.