×

Marel doneert één miljoen euro aan Zuid-Soedan

Vrijdag 20 november 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Marel, producent van systemen en services voor de vlees- en voedselverwerkende industrie, heeft via het Rode Kruis één miljoen euro gedoneerd voor voedselsteun en structurele bijdragen aan Zuid-Soedan.
 

De donatie past bij Marels visie dat voedsel voor iedereen duurzaam en betaalbaar moet zijn. “Helaas geldt dat niet voor iedereen in de wereld”, zegt Arni Oddur Thordarson, CEO. “Marel voelt een bredere verantwoordelijkheid om de wereldwijde voedselzekerheid te verbeteren. Ons partnerschap met het Rode Kruis is daarin een mooie stap. We zijn dankbaar dat we kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling en betere levensomstandigheden. Speciaal in probleemgebieden waar elke maaltijd telt en elke bijdrage telt.”
 
Schrikbarende behoefte
In Zuid-Soedan staat door diverse conflicten de toegankelijkheid en beschikbaarheid van voedsel al jaren onder druk. De precaire voedselvoorziening in dit deel van Afrika is door de impact van klimaatverandering en COVID-19 dit jaar nog verder verslechterd. De behoeften blijven schrikbarend en de helft van de bevolking heeft moeite om genoeg eten te verkrijgen.
 
De donatie van 1.000.000 euro zal steun bieden aan de mensen in Zuid-Soedan die dit het meest nodig hebben, met als doel de zelfvoorziening van gemeenschappen op te bouwen. Het betreft niet alleen directe voedselhulp maar ook structurele bijdragen. De aanpak van het Rode Kruis heeft tot doel de afhankelijkheid van hulp te verminderen via de distributie van zaden, landbouwgereedschap en vis-sets, alsmede de vaccinatie van vee. De organisatie verdeelt ook voedselrantsoenen op cruciale momenten, zodat mensen tijdens de 'hongerkloof' geen graan gaan opeten dat bedoeld is om te zaaien.