Tien jaar Wagyu in Nederland: Japans vakmanschap bij Nice to Meat

Maandag 20 oktober 2025
Ruim tachtig chefs verzamelden zich bij de horecaslager om de uitzonderlijke kwaliteit van het Japanse rundvlees te ervaren. Tijdens een inspirerende demonstratie liet Wagyu meester slager Mr. Tanaka-san zien hoe precisie en respect samenkomen in de Japanse snijkunst. Ondertussen bereidden topchefs, in dienst van onder meer Ron Gastrobar en Restaurant GEM, verfijnde gerechten met het exclusieve Gunma Wagyu.
Gedeelde passie
De dag stond volledig in het teken van vakmanschap en de gedeelde passie voor topkwaliteit vlees. Mikel en Patrick Pouw, eigenaren van respectievelijk Nice to Meat en Nice to Meat International, benadrukten tijdens de officiële ceremonie hun vertrouwen in de toekomst. De ceremonie werd, uiteraard, ingeluid met een traditionele sake-toast. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van Gunma Wagyu wordt het unieke Japanse rundvlees toegankelijker voor een breder publiek van vleesliefhebbers.
Met dit jubileum onderstreept Nice to Meat opnieuw zijn rol als pionier en bruggenbouwer tussen Europese gastronomie en Japans vakmanschap. Een combinatie die letterlijk en figuurlijk smaakt naar meer.