×

Inspectiesysteem Anritsu is te reinigen onder hoge druk

Dinsdag 02 januari 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Anritsu Infivis, expert op het gebied van voedselinspectietechnologie, heeft een nieuwe vision-inspectiemachine (op basis van röntgen) gelanceerd dat speciaal is ontworpen, en zodoende bestand is, voor reiniging onder hoge druk. Dit maakt de IP69K geschikt voor gebruik in de vleesverwerkende industrie.
 

De IP69K, gebaseerd op het populaire XR75-platform van Anritsu Infivis, is gebouwd om te voldoen aan de hogedrukreinigings- en hygiënische vereisten voor vlees of natte producten in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Het maakt dit inspectiesysteem ideaal voor plaatsing in het productiegedeelte, direct achter een productielijn (dus niet in het gedeelte waar de verpakkingslijn staat). De IP69K combineert betrouwbaarheid, gebruiksgemak en lage exploitatiekosten in een robuust en compact formaat.
 
Detectie
De detectie van deeltjes met een lage dichtheid, zoals botten van vis en gevogelte, is ongeëvenaard dankzij de DualX+-technologie, met directe signaalconversie die het röntgenbeeld scherper maakt en het producteffect dramatisch vermindert. Hierdoor is het mogelijk om de kleinste niveaus te detecteren van vreemd materiaal in producten. Voedsel- en vleesproducenten hoeven niet langer genoegen te nemen met inspectietechnologie die uit de buurt van water moet worden gehouden, wat lastig en onhygiënisch kan zijn. Met zijn vermogen om waswater te weerstaan ​​bij een druk van 80 tot 100 bar (1.160 tot 1.450 PSI), met snelheden van 14 tot 16 liter per minuut, en bij temperaturen tot 80° Celsius onder bepaalde omstandigheden, kan de IP69K volledig opgenomen worden in faciliteiten die intensieve wasprocedures gebruiken om aan strikte hygiënische normen te voldoen.