×

Steekproef bij Vion: 45 corona-besmettingen

Donderdag 21 mei 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Bij foodbedrijf Vion in Groenlo zijn in een steekproef van de GGD 45 medewerkers van de 212 positief getest op corona. Als gevolg van de testresultaten is de NVWA tijdelijk gestopt met keuren.

De GGD heeft zich tot Vion gewend naar aanleiding van verzoeken uit de grensregio om medewerkers van Vion Groenlo te testen die over de grens pendelen. De GGD heeft besloten om een uitgebreide steekproef te nemen van 212 monsters gedurende de afgelopen dagen. De uitslagen laten een percentage positieve monsters zien van 21%. Alle mensen die getest zijn waren gezond. Tevens zijn er door de GGD geen nadere opmerkingen gemaakt ten aanzien van de procedures van Vion. Evenals bij een eerder bezoek van de GGD aan Scherpenzeel zijn daar ook geen aanwijzingen gegeven voor additionele maatregelen in de productie omstandigheden van Vion.

Thuisisolatie
De positief geteste medewerkers van Vion Groenlo gaan in thuis isolatie en de medebewoners van deze personen verblijven in quarantaine voor twee weken. Alles conform de regels van de GGD en het RIVM. Vanochtend zijn de overige medewerkers van het bedrijf in Groenlo ingelicht door de directie.

Verspreiding
Vion heeft strenge hygiënemaatregelen sinds de tweede helft van februari in alle vestigingen doorgevoerd om verspreiding van corona tegen te gaan. In het kader van berichten over besmettingen met corona in de grensregio rond Groenlo werkt Vion nauw samen met GGD in Nederland om testen mogelijk te faciliteren.