×

Veilinghuis Surplex opent vestiging in Nederland

Vrijdag 22 mei 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Het industriële veilinghuis Surplex is vanaf nu vertegenwoordigd in twaalf Europese landen. Naast vestigingen in onder andere Italië, Spanje en Frankrijk wordt daar nu ook Nederland aan toegevoegd.
 
Surplex heeft een krachtig veilingplatform en biedt opdrachtgevers en kopers ook een service aan die het mogelijk maakt om via het platform machines onderhands te kopen en te verkopen. Deze service is de afgelopen jaren uitgebreid tot een ISO-gecertificeerde dienstverlening. Surplex zorgt voor zijn klanten, geeft persoonlijk advies, stelt taxatierapporten op en waardeert machines, waaronder voor de voedingsmiddelensector. Na de aankoop dragen zij zorg voor demontage-, transport-, douane- en betalingsfaciliteiten. Op deze manier kan Surplex een aantrekkelijk totaalpakket aanbieden, zowel online als offline.
 
Marktpositie
De kern van het succes blijft het veilingplatform surplex.com, dat jaarlijks meer dan 55 miljoen pageviews registreert. In 2019 werden er meer dan 500 online veilingen georganiseerd, waarbij meer dan 55.000 ‘lots’ werden verkocht. Op de eigen klantenservice van Surplex kunnen kopers in hun eigen taal terecht want daar worden meer dan twintig verschillende talen gesproken. Het bedrijf is van plan zijn marktpositie in Nederland aanzienlijk uit te breiden dankzij de opening van een Nederlandse vestiging en op deze manier voor de gehele organisatie extra groei te genereren.