×

REX en Sismatec introduceren AKS 65- en AKS 65M-systeem

Dinsdag 27 september 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
REX en Sismatec introduceren het AKS 65- en AKS 65M-systeem. Deze afdraai- en ophangtechnologie zorgen voor een maximale flexibiliteit. De procesoplossing is innovatief, met een maximale productiviteit en flexibiliteit van alle soorten worsten. Ongeacht of er natuur-, kunst- of collageendarmen worden verwerkt, de ophangsystemen vullen exacte porties met een maximale snelheid.
 
Het vulproces vindt plaats via de REX-vacuümvuller. Het product wordt zachtjes door de rotorkamer getransporteerd, waarbij de restlucht maximaal wordt afgevoerd. Dit vormt de basis voor de productkwaliteit van de worsten. In de uitvoering zonder darmmagazijn wordt de darm met de hand op de afdraaihoorn geschoven. Speciaal voor bij het verwerken van natuurdarmen, maar ook voor alle kunst- en collageendarmen, wordt de darm op de afdraaihoorn getrokken. Het wisselen van de darmen gebeurt eenvoudig door het activeren van de twee-handbediening op de AKS 65. Dit garandeert de kortste wisseltijden bij een maximale productie.
 
Perfecte afstemming
De AKS 65M is in combinatie met het RHS 330-ophangsysteem perfect afgestemd op de volautomatische worstproductie. De darmen worden automatisch via het magazijn op de afdraaihoorn geladen. De revolvertechnologie, uitgerust met drie afdraaihoorns, garandeert een wissel van darmen in minder dan twee seconden. De continu draaiende vacuümvuller vult het product in de darm. Het afdraaisysteem bepaalt de exacte afdraaipositie en zorgt, in combinatie met de uiterst dynamische REX-servoaandrijving, voor een gelijke lengte en een maximale productiecapaciteit. Hoeveelheden van meer dan 2.500 stuks per minuut zijn mogelijk voor kunst- en collageendarmen en tot 1.000 stuks per minuut voor natuurdarmen, telkens afhankelijk van de worstlengte en het kaliber.