×

Nieuwe uitgave vaktijdschrift Meat&Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 22 april 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week ligt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co op de deurmat. De coverstory in deze uitgave gaat over een nieuw deurgreepsysteem van Schmersal Nederland. In de subcover vertelt Rick Heijnen over de verplaatsbare koel- en vriescellen en shockvriezers van Dawsongroup Benelux. Andere grote verhalen komen voor rekening van Vemag-Seydelmann, Provisur Technologies, Weber Food Technology en Mauting. Ook blikken we vooruit op het Food Tech Event.

Met ingang van 1 maart 2024 zijn alle commerciële activiteiten van Seydelmann in Nederland ondergebracht in een nieuwe dochteronderneming: VEMAG-Seydelmann.nl. “Klanten mogen een meerwaarde verwachten op het gebied van processingoplossingen”, vertelt managing director Erik van Roekel van VEMAG-Seydelmann.nl.
 
Interview: Food Tech Event
Op woensdag 15 en donderdag 16 mei zijn de Brabanthallen gastheer van het Food Tech Event. “We hebben gemerkt dat in de foodsector de behoefte aan een technisch vakevenement gericht op de Nederlandse markt groot is”, vertelt Judith van den Nieuwenhuijzen van organisator Mikrocentrum.
 
Casestudy Provisur bij Jucarne S.L.
Jucarne S.L. produceert vlees voor de Canarische Eilanden met behulp van machines van Provisur Technologies. "Vanwege onze ligging en de speciale omstandigheden die daarmee gepaard gaan, hebben we betrouwbare, hoogwaardige verwerkingstechnologie nodig, vooral voor ontdooien", zegt Davinia Cabrera del Rosario.
 
Subcover: Dawsongroup Benelux
“Wij willen écht de partner zijn om flexibel op te kunnen schalen. Onze focus ligt op het bieden van flexibele oplossingen binnen de geconditioneerde supply-chain”, verduidelijkt Rick Heijnen van Dawsongroup Benelux, dat onder meer verplaatsbare koel- en vriescellen en shockvriezers levert.

Coverstory: Schmersal Nederland
De Schmersal Group presenteert een nieuw deurgreepsysteem. Deze innovatie verbetert de ergonomie en transparantie van de mens-machine-interface en vereenvoudigt, vanuit het oogpunt van de fabrikant, de montage van het bedienings- en veiligheidssysteem op de veiligheidsdeur.

Lijnoplossing Weber voor convenience
Weber Food Technology heeft een toonaangevende positie verworven binnen de foodsector, met name op het gebied van de productie van gesneden vlees. De Duitse systeemaanbieder presenteerde tijdens Anuga FoodTec een nieuwe lijnoplossing voor de geautomatiseerde productie van convenience-producten.

Nieuwe rookkamer MKS Versatile
Mauting heeft een nieuwe rookkamer: de UKM Versatile. “Wat deze rookkamer uniek maakt is de hoogte, waardoor er plek is voor een trolley met 35 tot 42 trays met producten om te roken”, vertelt Lex den Hollander van LEX Food Equipment, dat Mauting vertegenwoordigt in de Benelux.

CHEP: palletpooling heeft de toekomst
CHEP zet zich in voor een circulaire, regeneratieve supply chain door middel van palletpooling. In plaats van dat je pallets koopt of ruilt, huur je ze. CHEP regelt de infrastructuur, waarborgt de kwaliteit en zorgt ervoor dat klanten zich kunnen focussen op hun corebusiness.