×

DEURGREEPSYSTEEM DHS VOOR VEILIGE EN ERGONOMISCHE MACHINES

Woensdag 01 mei 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De Schmersal Group presenteerde op de Hannover Messe 2024 een nieuw deurgreep systeem. Het systeem combineert niet alleen bediening en bewaking van veiligheidsdeuren. Het maakt het ook mogelijk om de bedrijfsstatus van de machine op afstand af te lezen. Deze innovatie verbetert de ergonomie en transparantie van de mens-machine-interface en vereenvoudigt, vanuit het oogpunt van de fabrikant, de montage van het bedienings- en veiligheidssysteem op de veiligheidsdeur.
 
De veiligheidsdeur bepaalt of een machine comfortabel, ergonomisch en veilig kan worden bediend. Elke handeling en elk commando moet kloppen en liefst intuïtief worden uitgevoerd. De bediener moet op elk moment op de hoogte zijn van de actuele (bedrijfs)status van de machine en de beveiligingsinrichtingen mogen de werkprocessen vanuit het oogpunt van de bediener niet belemmeren.
 
Het programma van Schmersal omvat diverse series, systemen en oplossingen die zijn ontwikkeld met dit in gedachten en met dit doel. Daartoe behoren om maar een paar voorbeelden te noemen, de veiligheidsschakelaars AZ201 en veiligheidsvergrendelingen AZM201 met geïntegreerde deurgreep en de hiermee compatibele bedieningspanelen uit de BDF200-serie. Een ander zeer actueel voorbeeld is het nieuwe en uitgebreide H-programma drukknoppen en signaaleenheden voor hygiënegevoelige toepassingsgebieden.
 
Lees HIER meer in de online uitgave van vaktijdschrift Meat & Co.