×

Vion Altenburg specialiseert in rundvee voor verdere groei

Vrijdag 22 november 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vion heeft bekend gemaakt de productielocatie van varkens en runderen in het Duitse Altenburg verder te specialiseren voor rundvee. De vestiging in de Duitse deelstaat Thüringen zal in het eerste kwartaal van 2020 stoppen met het slachten van varkens en zich in de toekomst concentreren op verdere groei in de rundveesector.
 
In de afgelopen jaren is de varkenshouderij in het oosten van Duitsland en het gebied rond de Vion-vestiging Altenburg gestaag afgenomen. Volgens marktanalyses is de runderpopulatie in het oosten van Duitsland daarentegen juist hoog. Daarom bouwt Vion het bedrijf om voor verdere groei in de rundveesector.
 
De nieuwe bestemming voor Vion Altenburg is onderdeel van de strategie van Vion. Door te stoppen met het slachten van varkens kan het bedrijf zich beter specialiseren in de rundvleessector in dit deel van Duitsland. In het oosten van Duitsland is de locatie in Altenburg de enige runderslachterij. Bovendien verbeteren de transporttijden van de veehouders naar de vleesproducent significant door de grotere capaciteit. Met de omschakeling zullen de werkzaamheden van ongeveer 110 medewerkers verdwijnen. Het bedrijf heeft de werknemers en hun vertegenwoordigers geïnformeerd en is in gesprek over een sociaal plan.
 
Vion Holding N.V. is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support-kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2018 behaalde Vion met 11.900 werknemers een omzet van € 4,7 miljard.