×

Vion heropent slachthuis in Leeuwarden

Donderdag 23 augustus 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vion gaat met ingang van 10 september de activiteiten in het slachthuis in Leeuwarden weer hervatten. De inrichting van de runderslachterij, die in het voorjaar tijdelijk werd gesloten, is de afgelopen maanden aangepast en op een aantal technische details verbeterd.

"Wij hebben de slachterij gesloten om enerzijds technische aanpassingen te doen en anderzijds de hoge verschillen in afkeuringen van runderen in het noorden ten opzichte van de andere slachterijen te kunnen laten onderzoeken. Dat gedeelte doet de NVWA als onafhankelijke toezichthouder", laat een woordvoerder tegenover meat&co weten.
Onder meer de dichte schotten in de stal zijn vervangen door een hekwerk, zodat de keuringsarts de dieren beter kan zien.

Modern
Voor de afzet van rundvlees uit de zuivelketen in Noord-Nederland is de runderslachterij in Leeuwaren van groot belang. Het slachthuis is zeer duurzaam en ultramodern op het gebied van dierenwelzijn en hygiëne. De locatie beschikt over een zichtgalerij, waardoor het volledige proces is te volgen voor bezoekers.