×

BOON stopt in categorie vleesvervangers voor retail

Donderdag 25 januari 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
BOON stopt vanaf maart de verkoop van vleesvervangers in retail. De producten van de Nederlandse producent liggen dan niet meer in de schappen van de supermarkt. Het besluit past in een trend. Al langere tijd stagneert in ons land de verkoop van plantaardige vleesvervangers in de supermarkt.
 
BOON heeft aan het begin gestaan van een categorie die nu niet meer weg te denken is uit de supermarkt. “In 2015 begonnen wij als eerste vegan food startup van Nederland met het maken van volledig plantaardige, sojavrije vleesvervangers op basis van bonen. Daarmee voegden we een lekkerder, duurzamer alternatief toe aan het vleesvervangerschap”, laat de producent uit Driel in een persbericht weten. “Het is mooi om te zien dat ons voorbeeld is gevolgd. De categorie vleesvervangers is volwassen geworden, en dat betekent opboksen tegen huismerken aan de ene kant en de grote merken met diepe zakken aan de andere. Naast veranderingen in de categorie is ook onze visie op voedsel verder ontwikkeld waardoor we onze missie, mensen meer bonen laten eten, op een andere manier willen invullen.”
 
Voetafdruk verkleinen
“We staan met z’n allen voor de uitdaging om duurzamer te leven, onder meer door de manier waarop we voedsel produceren en consumeren. Wij geloven in een groter aandeel plantaardige voeding van lokale en biologische oorsprong. Met een gezond verdienmodel voor iedereen in de keten, waarbij landbouw, natuur en biodiversiteit elkaar versterken. We gaan voor minder ultra-bewerkt en meer puur natuur, uiteraard met bonen in de hoofdrol”, aldus BOON, dat de producten van de professionele lijn BOON Chefs (voor de foodservice) wél blijft voeren.