×

Meattech 2019: Kennisverrijking en inspireren

Dinsdag 26 februari 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
2019 wordt wederom een interessant jaar voor Meattech. Met allerlei ontwikkelingen in de branche die steeds meer leiden tot vernieuwde inzichten. De strijd om de proteïnen is zeer actueel en met de sterke opkomst en specialisatie van vegetarisch door bedrijven is dit een actueel thema voor de komende jaren. Mede door de successen van de diverse Nederlandse bedrijven in de huidige markt.
 
“Daarom gaan we in het najaar tijdens ons jaarlijkse seminar de nadruk leggen op de hybride producten, sinds de begin jaren 2000 steeds actueler, maar nooit succesvol in de zin van acceptatie door de consument. Het is dan ook geen vlees en geen vegetarisch maar beide. Wij geloven erin! Dit onder de titel the clash of the hybrids”, aldus Philip Schippers van Meattech.
“In de eerste bijeenkomst van 2019 zoeken we de technologie op door te kijken naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de microcutters.” Kennisverrijking, inzichten in nieuwe ontwikkelingen, visies en netwerken blijven de belangrijkste pijlers van Meattech. 
 
Inspirerend
Verder wil Meattech dit jaar ook nog in de keuken kijken van een andere branche in Nederland. In de loop van de jaren is dit een vast thema geworden en geeft dit veel inspiratie naar leden. Een bezoek aan een ambachtelijke brouwer of een specialiteiten-kaasproducent is een voorbeeld van branches die Meattech in eerdere jaren bezocht heeft. Dit geeft vooral inzicht in hun wereld van ontwikkeling, marktbenadering en innovatie en levert vaak nieuwe inzichten op. Philip: “2019 wordt wederom een vol jaar met allerlei inspirerende bijeenkomsten voor onze leden. En als Meattech zijn we nog steeds bezig om het programma te verfijnen en te verbeteren. Het jaarprogramma is even dynamisch als de markt en soms niet ver vooruit te plannen.”