×

Meattech houdt seminar: ‘Eiwitten in Balans’

Woensdag 12 oktober 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Meattech Technologisch Platform houdt op donderdag 16 november het seminar ‘Eiwitten in Balans’. In samenwerking met FoodPhysica wordt tijdens dit zesde seminar verder ingegaan op de ontwikkelingen en trends die moeten leiden naar een duurzame eiwittransitie.
 
In de vorige vijf eiwitseminars hebben de deelnemers diverse routes goed doorgespit, zoals meer plantaardige producten, vleeseiwitten, verduurzaming via hybride, vermindering van vleesconsumptie en het tegengaan van voedselverspilling. Het wordt nu tijd om de balans op te gaan maken: wat is de ‘state-of-the-art’ als het gaat om de eiwitten? Zijn alle plantaardige eiwitten wel zo duurzaam en voedzaam of zijn de vleeseiwitten de eigenlijke winnaars? Welke voetangels en klemmen komt de producttechnoloog in de praktijk tegen? En, tot slot, hoe begon het ook alweer: de eiwittransitie, wat ging goed en wat kan er beter?

Om vanuit al deze invalshoeken de balans op te maken zijn naast dagvoorzitter Dr. Clyde Don een drietal gastsprekers uit de wetenschap en productontwikkeling te gast. Prof. Dr. Ir. Atze Jan van der Goot, Jos Havekotte en Dr. Laurice Pouvreau gaan samen met de deelnemers aan het seminar de balans opmaken.
 
Het seminar ‘Eiwitten in Balans’ is donderdag 17 november van 13.30 tot 17.00 uur bij Hotel Van der Valk in Apeldoorn. Deelname kost 125,00 euro (leden Meattech gratis). Aanmelden en informatie via info@meattech.nl