×

Provisur opent democentrum onder de rook van Parijs

Dinsdag 11 oktober 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Provisur Technologies heeft voor zijn Europese klanten het Provisur Innovation Centre (PIC) geopend. Dit nieuwe state-of-the-art democentrum, in Plailly - onder de rook van Parijs, biedt voedingsmiddelenfabrikanten en vleesverwerkers de mogelijkheid om de industriële voedselverwerkingsapparatuur van toonaangevende merken van AM2C, Beehive, Cashin, Formax, Hoegger, Lutetia en Weiler te testen en evalueren.
 
Ontwikkeling en testen kunnen worden uitgevoerd in een reeks van toepassingsgebieden: ontdooien, tuimelen, persen, snijden, malen & mengen, vormen, pasteuriseren, scheiden - en in een echte productieomgeving bij gecontroleerde kamertemperatuur. Voedselproducenten hebben de mogelijkheid om het volledige assortiment Provisur-apparatuur te ervaren en nieuwe producten te ontwikkelen met een deskundig team van voedingswetenschappers en applicatie-ingenieurs. Daarnaast biedt het PIC een keuken-in-restaurantstijl voor een complete beleving en een laboratorium dat uitgebreide productanalyses mogelijk maakt. “De voedingsindustrie evolueert voortdurend. Om aan deze steeds veranderende eisen te voldoen, stelt het PIC ons in staat om onze Europese klanten te ondersteunen bij het gebruik van nieuwe duurzame technologieën die een grotere efficiëntie en een zuiniger productieproces bereiken. Dit leidt tot betere producten. Tegelijkertijd stelt onze gezamenlijke aanpak ons in staat om onze eigen knowhow uit te breiden - in het voordeel van onze klanten en hun kopers”, legt Olivier Kerdiles, Vice President of Separation en DMC bij Provisur uit.
 
Clean label en alternatieve eiwitten
Bovendien biedt het PIC een optimale omgeving voor fabrieksacceptatietesten voor Provisur-klanten. Het biedt uitstekende faciliteiten om innovaties uit het Provisur-portfolio te presenteren, evenals interne en externe apparatuur en applicatietrainingen. De vestiging in Plailly heeft een bijzondere focus op de ontwikkeling en productie van clean labelproducten. Het sterk groeiende segment van alternatieve eiwitten zal eveneens een belangrijke rol spelen. Hierdoor gaat Provisur nauwer samenwerken met ADM, dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van eiwitrijke formuleringen. Onderzoek en ontwikkeling in deze consument gedreven trends wordt bij het PIC ondersteund door hooggekwalificeerd personeel.