×

Marel neemt Poultry Machinery Joosten over

Dinsdag 26 januari 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Marel heeft de overname van Poultry Machinery Joosten (PMJ), een wereldwijde leverancier van geavanceerde verwerkingsoplossingen voor de eendenindustrie, afgerond. Door het samengaan beogen beide bedrijven verdere groei en hopen zij een betere waarde te bieden aan zowel huidige als toekomstige klanten. “Met onze gezamenlijke inspanningen en voortdurende focus op innovatie, zullen we in een sterkere positie verkeren om de eendenindustrie te transformeren”, aldus Roger Claessens, Executive Vice-President van Marel Poultry.
 
PMJ heeft veertig medewerkers en is gevestigd in Opmeer. PMJ ontwikkelt oplossingen en diensten voor de verwerking van eenden en ganzen. Het bedrijf is in 1998 opgericht als een familiebedrijf en sindsdien uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van oplossingen voor de verwerking van watervogels. Het assortiment van PMJ bevat oplossingen voor een breed scala aan productiegroottes. De jaarlijkse inkomsten van PMJ bedragen ongeveer vijf miljoen euro.
 
Productfolio
PMJ’s complementaire productportfolio van primaire verwerking, inclusief harsen en het geautomatiseerd panklaar maken van vleesproducten, zorgt ervoor dat Marel de enige full-line leverancier van eendenverwerkingsoplossingen in de branche wordt. Het managementteam van PMJ blijft aan boord en zorgt voor bedrijfscontinuïteit voor medewerkers en klanten.