×

Nieuwe website voor Expertisecentrum

Dinsdag 25 september 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht heeft een nieuwe website: www.expertisecentrumslagersambacht.nl. Het Expertisecentrum heeft als doel de specifieke kennis en kunde van het slagersvak te borgen. Veel ‘ambachtelijke kennis’ is nu verborgen bij diegenen die momenteel een beroep in het vlees uitoefenen of dat in het verleden gedaan hebben. Deze kennis wordt nu geïnventariseerd en verwerkt in een (digitale) kennisbank waarin die knowhow wordt opgeslagen.
 
De kennisbank kan via de (nieuwe) website worden geraadpleegd door personen en bedrijven in het slagersvak die op zoek zijn naar een oplossing voor een bepaald probleem. Het Expertisecentrum moet zich zodoende ontwikkelen tot dé vraagbaak van het slagersambacht. De website is bedoeld voor iedereen die wat met het beroep van slager te maken heeft: van slagerij tot industrie, van groothandel tot retail en van grondstof tot eindproduct.
 
Helpdesk en bedrijfsbezoek
Het Expertisecentrum biedt nog meer interessante producten en diensten voor mensen binnen de vleessector. Zo is er een helpdesk voor vragen omtrent vaktechnische aspecten en is er de mogelijkheid voor individueel advies door middel van bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken. Door het jaar heen wil het Expertisecentrum ook zogeheten ‘Expertkeuringen’ gaan organiseren waarvoor producten kunnen worden ingezonden die vaktechnisch beoordeeld gaan worden door keurmeesters. Verder gaat het Expertisecentrum in het kader van kennisoverdracht ieder jaar opnieuw verschillende seminars en workshops houden.