×

Visueel schoon is niet altijd schoon genoeg

Woensdag 01 mei 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Veel producenten in de vlees- en voedselverwerkende industrie ervaren een uitdaging om producten efficiënt en grondig te reinigen. Al vele jaren ontwikkelt, bouwt en verkoopt UNIKON® wasmachines voor industriële toepassingen over de hele wereld. Voor bedrijven die maar één ding willen: optimale hygiëne tegen lage kosten.
 
UNIKON gaat er prat op een reinigingsoplossing te bieden voor elk product (van pallets, kratten en karren tot vormen, bakplaten en messen), hoe zwaar de vervuiling ook is. Een krachtige, onderhoudsarme industriële wasmachine die producenten verzekert van schone productie-, verpakkings- en transportmiddelen. Elke dag weer.
 
Vleesindustrie
Wie actief is in de vleesindustrie, heeft vaak een dubbele uitdaging. Enerzijds zijn de hygiënenormen streng, anderzijds is de vervuiling zwaar. “Zo kunt u te maken hebben met schuimvorming door eiwitten. Ook ingedroogd vlees, bloed en vet, vormen een hardnekkige vervuiling. Toch wilt u productie-, verpakkings- of transportmiddelen snel en efficiënt reinigen. Dat kan met onze industriële wasmachines. Ze worden toegepast door kleine én grote bedrijven in de vleesindustrie. Wereldwijd”, weet directeur Wim Neels van UNIKON.
 
Krattenwasmachine
Als kratten als emballage worden ingezet, is er een noodzaak om dagelijks over voldoende schone kratten te beschikken. Kratten die na een snelle en grondige reiniging voldoen aan hygiënenormen en weer beschikbaar zijn voor het logistieke of productieproces. De oplossing hiervoor is een industriële krattenwasmachine van UNIKON. 
 
Tunnelwasmachines
De meest uiteenlopende productie-, verpakkings- en transportmiddelen worden dagelijks gewassen in de tunnelwasmachines van UNIKON. Ze gaan aan de voorzijde de wasmachines in en komen er aan de achterzijde schoon uit. Grote en kleine producten, standaardproducten óf steeds variërende producten: alles kan worden gewassen. Dankzij het unieke pivoterende sproeisysteem waar de wasmachines mee uitgerust worden, wordt zelfs de zwaarste vervuiling verwijderd.
 
Pallet-/dividerwasmachines
Pallets en dividers kunnen door intensief gebruik flink vervuild raken. Wie strenge hygiënenormen hanteert, wilt pallets en dividers daarom eenvoudig kunnen reinigen. Of het nu om een paar pallets per dag gaat óf de reiniging van honderden pallets per uur, UNIKON ontwikkelt en bouwt een pallet-/dividerwasmachine die volledig is afgestemd op de wensen van de fabrikant. Maatwerk dus. Van compacte, handbediende wasmachine tot volautomatische, in de productielijn geïntegreerde oplossing.