×

Weber profileert zich nog meer als totaaloplosser op IFFA

Donderdag 02 mei 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Perfecte porties, economisch geproduceerd en aantrekkelijk verpakt. Weber Maschinenbau presenteert tijdens IFFA 2019 een holistisch overzicht van technische productinnovaties en innovatieve digitale services. Het Duitse bedrijf werpt zich daarbij op als partner voor vleesverwerkers die graag alles -van productie tot en met verpakkingen- bij één partij willen onderbrengen. “We hebben ervoor gekozen om tijdens IFFA groots uit te pakken met de mogelijkheden die Weber en Textor bieden”, aldus Julia Runzheimer van Weber Maschinenbau.
 
Onder de noemer ‘Line up for tomorrow’ (opstelling voor morgen), heeft Weber gekozen voor een beursstand waarbij de focus volledig ligt op geïntegreerde en geautomatiseerde systeemoplossingen van Weber en Textor, inclusief de nieuwste generatie Weber thermoformers en nieuwe Weber end-of-line machines. Beursbezoekers mogen verschillende lijnconcepten verwachten voor verschillende vereisten en toepassingsgebieden: beginnend met een oplossing voor verschillende verpakkingen, die de huidige retailbehoeften vertalen in een modulair en extreem compact ontwerp.
 
Flexibel en efficiënt
Weber toont tijdens IFFA ook hoe het inspeelt op de vraag naar meer flexibiliteit en efficiëntie (ook qua inrichting) met een zeer flexibele en krachtige lijn voor de productie van belegde sandwiches, waarvan de prestaties en precisie naar eigen zeggen ongeëvenaard zijn. “Doordat er minder vaak hoeft te worden gewisseld van de toevoerlijn, kan een hoge mate van efficiency worden bereikt”, legde sales manager Tyler Barnes van Weber eerder uit aan de redactie van ‘Meat & Co’. Andere hoogtepunten omvatten een groot aantal digitale diensten die de Weber-portfolio aanvullen. Weber implementeert consequent het potentieel van Industrie 4.0 en Industrial Internet of Things (IIofT) om de procesbetrouwbaarheid en efficiëntie te maximaliseren in het belang van zowel de klant als toekomstgerichte, gedigitaliseerde productie. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in intelligente netwerken van lijnmodules en een slimme besturing, evenals in bewaking van de werking en het onderhoud van de machine.
 
Innovatief en uitgebreid
Weber presenteert daarnaast innovatieve verpakkingsconcepten die voldoen aan de uitdagingen van de nieuwste (Duitse en dus strengste) wetgeving en aan alle vereisten met betrekking tot grotere recycleerbaarheid en behoud van natuurlijke hulpbronnen.
Maar Weber stelt niet alleen normen met baanbrekende technologie. Met Guardian voorziet Weber in een eersteklas, uitgebreid after-salesproduct. Dit is gecreëerd zodat klanten hun productie optimaal kunnen bedienen met individuele servicemodules en competent, op samenwerking gebaseerd, advies gedurende de volledige cyclus van de productie.