×

Tweede editie COV Meat Café op donderdag 22 november

Maandag 29 oktober 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) houdt op donderdag 22 november de tweede editie van het COV Meat Café, met als titel 'Circulariteit: van randvoorwaarde naar selling point?'. Het COV Meat Café is een bijeenkomst voor sectorgenoten, bestuurders, stakeholders en anderen die zijn betrokken bij de vleessector.

De Nederlandse overheid wil de helft minder uitstoot van broeikasgassen in 2030 vergeleken met 1990. Minster Carola Schouten van Landbouw heeft circulaire landbouw tot speerpunt van beleid gemaakt. Hoe kunnen dierlijke ketens (nog) meer circulair en CO2-neutraal gemaakt worden? En is dat dan alleen een randvoorwaarde voor de productie of biedt het ook marktkansen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het COV Meat Café, bedoeld om de dialoog met elkaar aan te gaan.

Save the date!
Gastsprekers zijn Martin Scholten (algemeen directeur Animal Sciences Group WUR), Ingrid Odegaard (senior onderzoeker bij CE Delft en tevens junior raadslid bij de RLi) en Henny Swinkels, director corporatie affaires bij VanDrie Group. Dagvoorzitter is Dé van de Riet van Vlees.nl
Het COV Meat Café vindt plaats op donderdag 22 november van 14.45 tot 18.00 uur in de omgeving van Den Haag. Meer informatie over het programma en de locatie volgen z.s.m. Inschrijven kan via deze link.